Vooruitblik HK (D): Wie vliegt uit de startblokken na de winter?

Hekkensluiters Bloemendaal en Pinoké starten zondag in de Hoofdklasse Dames met duels tegen respectievelijk MOP en hdm. Zouden er kansen zijn voor de eerste overwinning voor beide? Hurley reist af naar het zuiden en gaat proberen het koploper Den Bosch lastig te maken. Amsterdam ontvangt Oranje-Rood, dat de vorige wedstrijd (1-0 winst voor de Eindhovenaren) zal willen evenaren. Tot slot ontvangt SCHC Groningen. Het duel tussen Kampong en Laren is verplaatst naar 24 maart omdat Kampong vorig weekend nog in de zaal speelde om de Europacup. Hockey.nl doet elke week de voorbeschouwing op de Hoofdklasse. Nieuw is onze eigen voorspelling. Ook mooi: jij kunt mee voorspellen*.

Hdm – Pinoké

De heenwedstrijd werd begin dit seizoen overtuigend gewonnen door hdm: het werd 0-4, door doelpunten van Fay van der Elst (2), Demi Lefranc en Pien Dicke. Voor de 17-jarige Pien Dicke was het haar eerste strafcornerdoelpunt in de Hoofdklasse. De statistieken voor deze wedstrijd zien er rooskleurig uit voor hdm. De ploeg won elf van de twaalf Hoofdklasse-ontmoetingen met Pinoké. De Steekneuzen zijn echter de enige die een record kunnen breken zondag, al zullen ze dat niet graag doen. De ploeg uit het Amsterdamse Bos bleef nog nooit de eerste twaalf wedstrijden van een seizoen zonder overwinning in de Hoofdklasse.

Pinoké heeft een goede voorbereiding achter de rug en coach Robert Justus is fanatiek maar realistisch. Met zijn jonge team zet hij grote stappen. De eerste wedstrijd na de winterstop al punten pakken, lijkt ons echter net te vroeg. Wij voorspellen dus winst voor hdm, maar in een meer zwaarbevochten wedstrijd als die eerste ontmoeting.

 • hdm - Pinoké

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  hdm – Pinoké  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – MOP

Ook Bloemendaal wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. In de eerdere ontmoeting met MOP dit seizoen verloren de Mussen maar nipt: met 1-0. Emma Puvrez maakte de enige treffer uit een strafcorner. Bloemendaal kreeg dit seizoen op eigen veld al 22 tegendoelpunten. Bijna dubbel zoveel als iedere andere ploeg. Daar staat tegenover dat MOP nog wacht op haar eerste uitzege van het seizoen. Alleen uit bij Hurley werd in de laatste uitwedstrijd voor de winterstop een punt gepakt (0-0).

Onze voorspelling? Al is Bloemendaal tijdens de trainingsstage in Argentinië dichter naar elkaar gegroeid, toch grijpt MOP deze kans aan om de eerste uitoverwinning van het seizoen te boeken.

 • Bloemendaal - MOP

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – MOP  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Hurley

Wie stopt Den Bosch? Dat is, zoals in zovele seizoenen, de grote vraag. Het lukte Hurley begin dit seizoen om een puntje af te snoepen van de Bosschenaren (1-1), maar de eerdere statistieken zijn niet rooskleurig. Van de eerdere dertien Hoofdklasse-wedstrijden tussen Den Bosch en Hurley wist Hurley er maar eentje te winnen. Nieuwbakken international Margot Zuidhof van Hurley heeft het goed gedaan tijdens de trainingsstage van Oranje in Spanje. Den Bosch verloor tijdens diezelfde stage Lieke Hulsen, die door een afgescheurde achillespees de rest van het seizoen moet toekijken.

Toch laat Den Bosch zich niet verrassen door Hurley, verwachten wij. Ook zonder Hulsen blijven er nog negen internationals over. En Maartje Paumen speelt dan wel niet meer in Oranje, maar liet twee weken geleden op social media al weten: ‘we mogen weer bijna!’. Die gretigheid van Den Bosch. Doe er maar eens iets tegen. Wij zeggen: Den Bosch wint.

 • Den Bosch - Hurley

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Hurley  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Oranje-Rood

De voorbereidingen van Amsterdam en Oranje-Rood konden niet verder uiteen lopen. Amsterdam vloog helemaal naar Zambia en kwam daar, mede onder leiding van een mental coach, als team dichter tot elkaar. Oranje Rood bleef thuis en bereidde zich op eigen veld voor op de tweede competitiehelft. In de zaal kregen beide teams een boost, al was het op een ander niveau. Amsterdam werd landskampioen in de zaal, Oranje-Rood won de play-offs in de Topklasse en promoveerde naar de Hoofdklasse Zaal.

Op het veld werd het in de heenwedstrijd nog 1-0 voor Oranje Rood. Wij voorspellen dat Amsterdam er dit keer met de punten vandoor gaat.

 • Amsterdam - Oranje Rood

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Oranje Rood  Ophalen van gegevens

SCHC – Groningen

SCHC en Groningen troffen elkaar driemaal eerder in de Hoofdklasse. In het seizoen 2006/2007 won Stichtsche één keer, en werd het één keer gelijk. De heenwedstrijd dit seizoen eindigde in een 3-1 overwinning voor de Bilthovenaren. Groningen doet het als promovendus goed in de Hoofdklasse en zag afgelopen week twee talenten, Florentine Blom en Marle Brenkman, geselecteerd worden voor de trainingsgroep van Jong Oranje.

Toch verwachten wij dat de winst naar Stichtsche gaat. De ploeg won negen van haar laatste tien thuiswedstrijdstrijden in de Hoofdklasse en Groningen lijkt vooralsnog niet de ploeg die daar verandering in kan brengen.

 • SCHC - Groningen

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Groningen  Ophalen van gegevens

*Stemmen werkt voorlopig alleen nog vanaf de computer en niet in de hockey.nl app. We zijn druk bezig om dit ook in de app mogelijk te maken, maar voorlopig zie je de polls onder de wedstrijden alleen op je desktop of in een browser.


Wat vind jij? Praat mee...