Vooruitblik HK (d): Spannend duel onderin tussen Pinoké en MOP

De top 4, en daarmee de kandidaten voor de play offs in de Hoofdklasse Dames, die staan vast. De topper SCHC – Amsterdam van zondag 3 april gaat er dus vooral om alvast te kijken wat de verhoudingen nu zijn. Spannender is het onderaan de ranglijst. Pinoké staat in de gevarenzone, MOP net daarboven. Als de Steekneuzen winnen, vinden ze aansluiting bij de dames uit Vught.

Pinoké – MOP

Eerder dit seizoen maakte Pinoké, op 25 oktober, een einde aan de reeks van 4 opeenvolgende Hoofdklasse-nederlangen tegen MOP. In Vught werd het toen 2-3. De Steekneuzen zullen er alles aan doen om weer op die manier te kunnen stunten. Bij winst verkleinen ze de achterstand op de dames uit Vught tot slechts 2 punten, en stijgen ze hoogstwaarschijnlijk een plekje op de ranglijst ten koste van Bloemendaal, dat Den Bosch treft. MOP is bezig aan een slechte reeks: de ploeg verloor 7 van haar laatste 8 Hoofdklasse-duels, en scoorde niet in 4 van de laatste 6 wedstrijden. Het lijkt echter in hun voordeel te werken dat ze de Steekneuzen in een uitwedstrijd treffen: Pinoké won dit seizoen thuis slechts 1 wedstrijd: een schamele 2-1 winst tegen Push op 4 oktober.

SCHC – Amsterdam

Beide ploegen zijn bezig aan een indrukwekkende reeks, al is die van Amsterdam toch echt het meest imponerend: de Hoofdstedelingen zijn ongeslagen in hun laatste 21 wedstrijden in de Hoofdklasse. SCHC verloor slechts 1 van de laatste 16 Hoofdklasse-duels. Die ene verliespartij was op bezoek bij Amsterdam, waar de dames uit Bilthoven er met 3-1 af gingen. Omdat beide ploegen de play offs al binnen hebben is deze wedstrijd vooral een test hoe de onderlinge verhoudingen liggen. SCHC zal in ieder geval moeten oppassen voor Ellen Hoog. Zij scoorde als enige speelster in de Hoofdklasse tot nu toe in alle speelronden na de winterstop.

Oranje Zwart – hdm

Een duel in de middenmoot: hdm staat op de 7e plaats van de ranglijst, met 1 punt meer dan Oranje Zwart, dat zichzelf terugvindt op plek 8. Mochten de dames uit Eindhoven winnen, dan stijgen ze dus een positie op de ranglijst. De statistieken wijzen in hun voordeel: in de laatste 6 Hoofdklasse-duels met hdm in Eindhoven werd er 4 keer gewonnen en 2 keer gelijkgespeeld. OZ won dit seizoen alleen nog van de 4 teams die momenteel onder haar staan op de ranglijst. Voor hdm blijkt Pien van Nes het belangrijkste wapen: zij werkt gestaag aan haar doelsaldo, dat momenteel op 14 treffers staat.

Bloemendaal – Den Bosch

Bloemendaal staat op de 10e plaats allerminst veilig, maar of de ploeg punten kan pakken tegen Den Bosch lijkt onwaarschijnlijk. De Mussen verloren hun laatste 10 Hoofklasse-wedstrijden tegen de dames uit Den Bosch en incasseerden hierin maar liefst 60 doelpunten. Eerder dit seizoen kreeg Bloemendaal nog een flinke nederlaag van 10-0 voor de kiezen, uit bij Den Bosch. Dit was de wedstrijd waarin Maartje Paumen maar liefst 8 keer scoorde, een nagenoeg driedubbele hattrick.

Hurley – Push

Het is alweer meer dan een maand geleden dat er euforie heerste bij Push, na de eerste 3 punten van het seizoen (2-0 winst op MOP). De teller bleef tot nu toe steken op 3, en de kans dat die zondag naar 6 gaat is klein. Hurley staat 6e op de ranglijst en won de heenwedstrijd met 3-0, na goals van Margot Zuidhof, Anouk Lambers en Yentl Leemans. Push wint wél van Hurley op het gebied van strafcorners: de Bredase ploeg scoorde 4 treffers uit de strafcorner dit seizoen, Hurley slechts 3.

Laren – Kampong

Een plaats in de play offs kan Kampong niet meer winnen, maar desondanks zal de Utrechtse ploeg maar wat graag van Laren willen winnen. Kijkend naar de geschiedenis wordt dat echter een lastig verhaal: Laren verloor slechts 1 van haar laatste 12 Hoofdklasse-ontmoetingen met Kampong. Die nederlaag stamt van nog niet zo lange tijd geleden: op 29 maart 2015 won Kampong met 3-2.


Wat vind jij? Praat mee...