Vooruitblik HK Dames: Spannende strijd tussen MOP en hdm

De topper in de Hoofdklasse Dames wordt zondag gespeeld in Laren, dat Den Bosch op bezoek krijgt. Minstens 1 van deze ploegen kan een plekje in de play-offs dan al veiligstellen. Verder een spannend duel in de middenmoot tussen MOP en hdm (beide op 17 punten): wie gaat er in Vught met de punten vandoor? En wat kan Bloemendaal uit tegen Hurley? Een thuiswedstrijd spelen lijkt voor Hurley dit seizoen namelijk eerder een nadeel dan een voordeel… 

Laren – Den Bosch

Het topduel in de Hoofdklasse Dames zondag. Laren en Den Bosch staan beide op 37 punten, en kunnen zich, in navolging van Amsterdam, bij winst al verzekeren van de play-offs. En zelfs de verliezer kan zich al plaatsen, maar dan moet Kampong wel verliezen bij Pinoké. Bij een onderling gelijkspel kunnen beide ploegen zich definitief bij de eerste 4 spelen, mits Kampong niet wint van Pinoké.

En de kans op een gelijkspel lijkt groot: 6 van de laatste 9 ontmoetingen in de reguliere Hoofdklasse tussen Laren en Den Bosch eindigden in een remise. Ook de heenwedstrijd in oktober eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Laren zal wellicht topscorer in de Hoofdklasse Maartje Paumen het meest vrezen, maar zij blijkt in thuiswedstrijden het meest trefzeker: van de 20 goals die Paumen dit seizoen scoorde, maakte ze er slechts 5 in uitwedstrijden. Laren kan zondag weer rekenen op verdedigster Willemijn Bos, die terugkomt van een schorsing.

SCHC – Push

32 Punten versus 3 punten: Push lijkt op voorhand weinig kans te hebben tegen de dames van Stichtsche. De heenwedstrijd werd echter met 1-3 niet eens zo dik verloren. En de vorige keer dat Push op bezoek kwam bij SCHC mag dan dan al een tijd geleden zijn, maar die wedstrijd staat de Bredanaars nog in het geheugen gegrift: op 23 oktober 2005 wist Push in Bilthoven verrassend te winnen. Dat was meteen ook de laatste uitoverwinning van de Bredase ploeg in de Hoofdklasse. Sindsdien gingen 16 uitwedstrijden op rij verloren.

Hurley – Bloemendaal

Hurley won de laatste 5 wedstrijden in de Hoofdklasse tegen Bloemendaal, en loopt op de ranglijst 9 punten voor. Een thuiswedstrijd lijkt ook een voordeel, maar dat gaat dit seizoen voor Hurley niet op. De club uit Amstelveen won slechts 1 van haar laatste 7 thuisduels (3x verlies, 3x gelijk), en scoorde niet in 5 van die 7 wedstrijden. Dat scoren lijkt echter tegen Bloemendaal wel te moeten lukken: de laatste keer dat de Mussen de nul hielden in een uitwedstrijd in de reguliere Hoofdklasse, was om precies te zijn op 30 november 1997 bij hdm (0-2).

MOP – hdm

MOP zal zich in deze wedstrijd tegen hdm willen herstellen na het pijnlijke 9-0 verlies bij Amsterdam vorige week. Dat was de grootste nederlaag die de club ooit leed in de Hoofdklasse. In de heenwedstrijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht (1-1) en ook op de ranglijst staan ze momenteel gelijk met ieder 17 punten. Verdelen de ploegen in Vught opnieuw de punten, of gaat er 1 team met de 3 punten aan de haal?

Oranje Zwart – Amsterdam

Oranje Zwart en Amsterdam ontmoeten elkaar zondag voor de 50e keer in de Hoofdklasse. De statistieken zijn duidelijk niet in het voordeel van OZ: zij wonnen slechts 2 van de voorgaande 49 onderlinge wedstrijden. Maar OZ doet het in eigen huis de afgelopen tijd prima tegen de Amsterdammers. De laatste 3 wedstrijden tussen de teams in Eindhoven eindigden in een gelijkspel: de langste ongeslagen thuisreeks van OZ tegen Amsterdam ooit. Amsterdam wist de heenwedstrijd wel te winnen, zij het niet met veel overtuiging: 1-0.

Pinoké – Kampong

Het thuispubliek van Pinoké heeft nauwelijks waar voor zijn geld gekregen de afgelopen tijd: de Steekneuzen wonnen geen van hun laatste 5 thuisduels (4x verlies, 1x gelijk). De heenwedstrijd tegen Kampong ging ook met 4-1 verloren. Maar wellicht liggen er toch kansen voor Pinoké. Kampong wacht namelijk nog op de eerste overwinning na de winterstop.


Wat vind jij? Praat mee...