Vooruitblik HK Dames: Zet SCHC de zegereeks voort?

Het belooft een zwaar weekend te worden. Niet alleen zondag staat er voor alle damesploegen een wedstrijd op het programma. Ook vrijdagavond vindt een competitieronde plaats. Koploper SCHC ontvangt Hurley en er staat een Brabantse derby op het programma tussen Den Bosch en Oranje-Rood. Bij de mannen wonnen de Bosschenaren vorige keer. Is dat ook bij de dames het geval? Tot slot spelen Kampong en Pinoké tegen elkaar. Beide teams bevinden zich in de onderste regionen van de ranglijst.

SCHC – Hurley

Koploper SCHC treft tijdens de midweekse speelronde Hurley. De Bilthovense ploeg won alle duels tot dusver en voert momenteel alleen de ranglijst aan. Mede verantwoordelijk daarvoor is de tegenstander van deze vrijdag. De Amsterdamse formatie won afgelopen zondag de confrontatie met hdm en speelde zo SCHC in de kaart. Deze week zijn ze echter vastberaden om niet mee te werken aan een goed resultaat voor de Bilthovenaren. Of dat gaat lukken is de vraag. In 16 onderlinge duels pakte Hurley nooit 3 punten tegen SCHC. Slechts 3 duels speelden ze gelijk, de overige wedstrijden werden verloren. Extra moeilijkheidsgraad is dat Stichtsche vorig seizoen ongeslagen was in alle thuisduels. Mochten de Amsterdammers onverwacht toch aan het langste eind trekken, dan hebben ze voor het eerst sinds oktober 2011 weer 3 Hoofdklasse-duels op rij gewonnen.

Laren – Groningen

Laren won afgelopen week de kraker tegen Oranje-Rood in de slotminuut. Groningen pakte daarnaast het 1e punt door met 1-1 gelijk te spelen tegen Kampong, dankzij een doelpunt van Willemijn Bos. Of dit de opmaat voor de Groningse ploeg is valt te bezien. In de ploeg uit het Gooi treffen ze een sterke tegenstander. De laatste 11 ontmoetingen van de teams won Laren allemaal. Meest recente ontmoeting eindigde in een 4-1 overwinning voor de Gooise club. Dat was op 11 maart 2007. Mocht Groningen deze uitwedstrijd niet winnen, dan betekent dit het 40e uitduel op rij in de Hoofdklasse (inclusief play-outs) zonder overwinning. De laatste uitzege van de Groningers dateert van 12 maart 1995. Toen wonnen ze met 0-1 van Oranje Zwart.

Kampong – Pinoké

Pinoké is naarstig op zoek naar het 1e punt. Tot dusver verloor de ploeg alle 3 de duels. De Amsterdammers scoorden daarin slechts 2 keer maar kregen wel 13 treffers om de oren. Kampong doet het wat dat betreft beter. De ploeg uit Utrecht speelde 2 wedstrijden gelijk en bezet daarmee een 9e plek op de ranglijst. Dit weekend biedt voor beide teams een goede mogelijkheid om de 1e zege van het seizoen te noteren. Vorig seizoen eindigde het duel in Utrecht in een 4-1 overwinning voor de thuisploeg. De laatste 6 thuisduels won Kampong echter niet. Mochten de Steekneuzen dit duel aan het langste eind trekken, dan betekent dat pas de 2e winstpartij van in totaal 18 ontmoetingen met de Utrechters.

hdm – Bloemendaal

Tot aan afgelopen zondag was hdm de gedeeld koploper van de Hoofdklasse. Hurley bracht de Haagse ploeg echter de 1e nederlaag van het seizoen toe, waardoor de Haagse formatie kelderde op de ranglijst. Bloemendaal is samen met Pinoké de enige club die nog geen enkel punt heeft. De hekkensluiter zal alles willen bewerkstelligen om daar op vrijdag verandering in te brengen. Louter gebaseerd op de statistieken is dat een reële mogelijkheid. De Haagse club wacht al 8 thuiswedstrijden in de Hoofdklasse op een zege tegen Bloemendaal. Op 20 oktober 1991 won hdm thuis voor het laatst van de Noord-Hollanders. Het duel eindigde toen in 2-1.

Den Bosch – Oranje-Rood

Vrijdag staat in het teken van een Brabantse derby. Landskampioen Den Bosch ontvangt op het eigen veld de fusieclub Oranje-Rood. Dit betekent tevens de terugkeer van Yibbi Jansen op het oude nest. De oud-speelster van de Bosschenaren gaf eerder in een interview aan dat niet iedereen positief reageerde op haar overstap. Ze zal daarom graag willen laten zien wat ze waard is. Of de Eindhovenaren potten gaan breken is echter zeer de vraag. Van de 21 onderlinge duels die Den Bosch in eigen huis tegen (toen nog) Oranje Zwart speelde wonnen ze er 18. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 5-1 overwinning voor de thuisploeg.

Amsterdam – MOP

Dit wordt het 1e thuisduel van captain Ellen Hoog sinds zij aankondigde te stoppen bij Oranje. De hoofdstedelingen maakten een valse start maar revancheerden zich door de 2 andere wedstrijden te winnen. Daarmee heeft Amsterdam 6 punten uit 3 duels. MOP won alleen thuis van Bloemendaal en verloor daarna de overige duels. De ploeg wacht al 8 uitduels in de reguliere Hoofdklasse op een overwinning (2 gelijk, 6 verlies). In de hoofdstedelingen treffen ze een team dat op eigen veld goed presteert. Van de laatste 11 wedstrijden in het eigen stadion won Amsterdam er 10. Wil MOP aanspraak maken op de overwinning dan is het te hopen dat de corner goed loopt. Alle 3 de doelpunten die de Vughtenaren tot dusver maakten kwamen voort uit een strafcorner.


Wat vind jij? Praat mee...