Vooruitblik & voorspelling HK (D): Groningen en Huizen vechten voor eerste punten

 

Groningen – Huizen

Groningen en Huizen staan voor de eerste keer ooit tegenover elkaar in de Hoofdklasse. De laatste keer dat deze teams elkaar in de competitie ontmoetten was in het seizoen 2011/2012 in de Overgangsklasse. Op de Harener Holt werd het toen 2-2. In Huizen won de thuisploeg met 1-0.

Groningen won slechts één van haar laatste negen Hoofdklasse-duels met promovendi. Dat was de 2-1 thuisoverwinning op Hurley op 11 maart 2001. De Noorderlingen hebben hun laatste negen thuisduels in de Hoofdklasse niet meer gewonnen, sinds de 1-0 zege op MOP op 23 oktober 2016.

Nieuwkomer Huizen verloor haar eerste twee uitduels in de Hoofdklasse. De laatste drie ploegen die hun eerst drie uitduels ooit op het hoogste niveau allemaal verloren, degradeerden ook direct in hun debuutjaar – Wageningen (2014/2015), De Terriërs (2012/2013) en SCHC (2002/2003).

Arbiters: Sophie Bockelmann & Lusiana Jansen

Twee ploegen die allebei nog op nul punten staan. Wij denken dat Groningen deze kans gaat grijpen om de eerste punten te pakken. De thuisploeg wint. 

 • Groningen - Huizen

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Huizen (D)  Ophalen van gegevens

Kampong – Laren

Laren verloor slechts één van haar laatste vijftien Hoofdklasse-duels met Kampong, de 3-2 uitnederlaag op 29 maart 2015. Binnen deze periode won Laren zelf elf keer. Alleen Amsterdam (37) en Den Bosch (36) wonnen vaker van Kampong in de Hoofdklasse dan Laren (29).

Kampong heeft haar laatste vier thuisduels in de Hoofdklasse verloren, met een gecombineerd doelsaldo van 3-11. De laatste keer dat Kampong minimaal vijf opeenvolgende thuisduels verloor in de Hoofdklasse was tussen oktober 2011 en september 2012, toen de club een reeks van negen thuisnederlagen op rij noteerde.

Laren is momenteel zeven uitduels op rij ongeslagen in de Hoofdklasse (vier keer winst, drie keer gelijk). De laatste uitnederlaag dateert van 13 november 2016, toen uit bij Amsterdam met 5-1 werd verloren.

Laurien Leurink is geboren en getogen in Utrecht en maakte haar Hoofdklasse-debuut voor Kampong, alvorens de club in 2015 voor Laren te verruilen. Ook teamgenoot Jet de Graeff heeft een verleden in de Domstad (drie seizoenen).

Arbiters: Geoffrey Vermeulen & Ymkje van Slooten

Laren gaat steeds beter draaien en wist vrijdag zelfs te winnen van Stichtsche. Kampong heeft weliswaar de eerste winst binnen, maar wij verwachten dat Laren op dit moment verder is. Laren wint. 

 • Kampong - Laren

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Laren (D)  Ophalen van gegevens

SCHC – Nijmegen

SCHC is momenteel twaalf Hoofdklasse-duels op rij ongeslagen tegen Nijmegen (twee gelijkspelen). De laatste nederlaag dateert van 26 maart 2006 toen thuis met 2-4 werd verloren. In die wedstrijd scoorde Maud Mulder (2x), Yvonne van den Hoorn en Akkie Rood voor de bezoekers. Milou Koopman en Ellen Hoog deden dat voor de thuisploeg.

SCHC verloor slechts één van haar laatste negen thuisduels in de Hoofdklasse, de 1-3 nederlaag tegen hdm tijdens Speelronde 1 van dit seizoen. Nijmegen won slechts één van haar laatste 29 uitduels in de Hoofdklasse (26 nederlagen).

Michelle Simons maakte haar Hoofdklasse-debuut voor SCHC, maar maakte in 2013 de overstap naar haar huidige club Nijmegen.

Arbiters: Stefan Groen & Bart Vriens

Nijmegen staat nog op nul punten, maar zal de eerste denken wij niet gaan binnenharken tegen Stichtsche. Het is nog te vroeg voor een stuntje.

 • SCHC - Nijmegen

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Nijmegen (D)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Amsterdam

Amsterdam won zestien van haar laatste zeventien Hoofdklasse-duels met Bloemendaal. In deze reeks voorkwam Bloemendaal alleen op 11 april 2003 een nederlaag (0-0 thuis). De laatste zege van Bloemendaal op Amsterdam dateert van 6 november 1994, toen in het Amsterdamse Bos met 0-1 werd gewonnen. Thuis won Bloemendaal in de Hoofdklasse nog nooit van Amsterdam.

Bloemendaal verloor in de Hoofdklasse van geen enkele ploeg vaker (27 keer) en kreeg tegen geen enkele ploeg meer goals tegen (116) dan tegen Amsterdam. De Mussen verloren vier van hun laatste vijf thuisduels in de Hoofdklasse. In deze reeks werd alleen op 30 april tegen Groningen gewonnen met 1-0.

Arbiters: Maartje de Bruijn & Allart van den Berg

Amsterdam draait goed met Eva de Goede terug in de gelederen. Wij zeggen winst voor de Amsterdammers.

 • Bloemendaal - Amsterdam

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Amsterdam (D)  Ophalen van gegevens

hdm – Oranje-Rood

Oranje-Rood verloor nog niet van hdm in de Hoofdklasse. Vorig seizoen speelde de club uit Eindhoven op 6 november 2016 thuis met 1-1 gelijk en op 30 april won de ploeg met 1-2 in Den Haag. Ook in de laatste vier Hoofdklasse-duels met voorganger Oranje Zwart bleef hdm zonder winst.

Oranje-Rood verloor afgelopen zondag met 2-0 op bezoek bij Den Bosch, waarmee er een einde kwam aan een reeks van vier uitoverwinningen op rij voor de Eindhovense formatie. De 2-0 nederlaag tegen Den Bosch betekende eveneens de eerste keer ooit dat Oranje-Rood uit in de Hoofdklasse geen enkele keer trefzeker was.

Arbiters: Fanneke Alkemade & Lizelotte Wolter

Dit wordt een interessant potje. Hdm heeft een goede competitiestart achter de rug, maar aan de andere kant speelt Oranje-Rood ook sterk en is het een talentvolle ploeg. Wij zetten in op een gelijkspel. 

 • hdm - Oranje-Rood

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  hdm – Oranje-Rood (D)  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Hurley

Den Bosch won dertien van haar veertien thuisduels met Hurley in de Hoofdklasse. Alleen op 10 november 2013 voorkwam Hurley een uitnederlaag (2-3 winst). Voor Hurley waren op die dag Boudine van der Pols, Yaël Goudsmit en Dorith Claushuis de doelpuntenmakers. Voor de thuisploeg scoorden Sabine Mol en Maartje Paumen.

Hurley leed in de Hoofdklasse zowel haar grootste uitnederlaag (10-0 op 2 april 2006) als grootste thuisnederlaag (1-11 op 28 oktober 2001) tegen Den Bosch. Tegen geen enkele ploeg verloor Hurley zo vaak in de Hoofdklasse als tegen Den Bosch (25 keer).

Den Bosch verloor slechts één van haar laatste 39 thuisduels in de Hoofdklasse (32 keer winst in deze serie). Hurley is ongeslagen in haar laatste zeven uitduels in de Hoofdklasse, sinds een 5-0 nederlaag bij Den Bosch op 26 februari van dit jaar.

Hurley won in de Hoofdklasse nog nooit van de titelverdediger (twee gelijkspelen en 26 nederlagen). Uit gingen zelfs alle veertien competitieduels tegen de regerend landskampioen verloren, met een gecombineerd doelsaldo van 10-63.

Arbiters: Lisette Feuth & Noël Smeets

Zoals zo vaak de vraag is: wie stopt Den Bosch? Hurley is wellicht niet de kandidaat die het de Brabanders moeilijk gaat maken. Den Bosch wint. 

 • Den Bosch - Hurley (D)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Hurley (D)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...