Vooruitblik & voorspelling HK (D): Wat kan Laren tegen Amsterdam?

Drie inhaalduels worden er morgen gespeeld in de Hoofdklasse Dames, waarvan de meest in het oog springende de clash tussen Amsterdam en Laren is. Laren staat op de gevreesde vijfde plaats en zal er alles aan doen om puntjes af te snoepen van koploper Amsterdam. Verder neemt Groningen het op tegen Den Bosch en ontvangt Bloemendaal thuis Huizen. 

Amsterdam – Laren

Eerder dit seizoen won Amsterdam met 1-2 bij Laren. Een vroege openingstreffer van Maxime Kerstholt (Laren) werd vrijwel onmiddellijk beantwoord door Kitty van Male en nog vóór rust had Charlotte Vega voor de eindstand doen tekenen.

Vorig seizoen werd dit duel een 5-1 zege voor Amsterdam. Lisanne de Lange had de bezoekers in de eerste minuut van de wedstrijd nog op voorsprong gezet, maar door onder meer twee treffers van Kelly Jonker en Sterre Deetman sloeg Amsterdam terug.

Laren won zeven van haar laatste zestien uitduels (reguliere competitie) bij Amsterdam. Meest recentelijk won de Gooise formatie op 8 april 2016 in het Wagener Stadion. Toen werd het 1-3, mede door twee goals van Vicky van den Broek. Laren won haar laatste drie uitduels en hield in haar laatste twee wedstrijden op vreemde bodem het doel schoon. De laatste keer dat de ploeg in één seizoen drie uitduels op rij geen enkele treffer incasseerde, was in september-oktober 2009.

Arbiters: Sophie Bockelmann & Lisette Feuth

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Laren (D)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Huizen

De ontmoeting op 17 september van vorig jaar was de eerste tussen deze teams in de Dames Hoofdklasse en de eerste thuiswedstrijd op het hoogste niveau voor Huizen. Door een vroeg doelpunt van Anna O’Flanagan (4′) wonnen de bezoekers deze wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil (0-1).

In de competitie troffen zij elkaar daarvóór voor het laatst in het seizoen 2013/2014. Op weg naar het kampioenschap in de Overgangsklasse B had Bloemendaal weinig moeite met Huizen. Thuis won Bloemendaal met 4-0 en uit met 1-5. Bloemendaal verloor in de Dames Hoofdklasse op 30 april 2004 thuis voor het laatst van een promovendus. Victoria was die dag op ’t Kopje met 0-1 te sterk.

Huizen wacht nog op de eerste uitoverwinning in de Dames Hoofdklasse. De debutant op het hoogste niveau verloor zes van haar zeven uitduels dit seizoen. Alleen op 1 oktober 2017 op bezoek bij Groningen werd een uitnederlaag voorkomen (3-3).

Arbiters: Lisette Baljon & Pascal Engelbertink

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Huizen (D)  Ophalen van gegevens

Groningen – Den Bosch

Eerder dit seizoen had Den Bosch aan de Oosterplas geen kind aan Groningen. De landskampioen won op 17 september 2017 met 8-0 en evenaarde zodoende haar grootste Hoofdklasse-overwinning tegen deze tegenstander.

Groningen won in de Hoofdklasse twee keer van Den Bosch, voor het laatst op 29 maart 1992. Destijds werd het op de Harener Holt 2-0 en clubicoon Angela Veeger nam beide doelpunten voor haar rekening. Dat was de enige keer in de Hoofdklasse dat Groningen meer dan één keer scoorde in een duel met Den Bosch.

Den Bosch won elk van haar laatste negen Hoofdklasse-duels met Groningen en deed dat met de gecombineerde doelcijfers 47-4. Vorig seizoen, op 2 april 2017, moest Den Bosch in Haren hard werken voor drie punten. Marle Brenkman had Groningen nog op voorsprong gezet, maar door treffers van Maartje Paumen en Sian Keil wonnen de bezoekers alsnog (2-1).

Groningen won geen van haar laatste 15 thuisduels in de Dames Hoofdklasse. De ploeg won thuis voor het laatst op 23 oktober 2016 toen MOP op de Harener Holt met 1-0 werd verslagen (goal Klaartje de Bruijn). Groningen heeft haar laatste vijf thuisduels allemaal verloren. De laatste keer dat de ploeg in de Dames Hoofdklasse zes keer op rij thuis verloor was in 2006/2007, een seizoen dat eindigde in degradatie.

Arbiters: Jonathan Spuij & Danny Schippers

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...