Speelronde 7 HK (D): Zorgt Laren voor eerste puntenverlies DB?

Groningen – Nijmegen

Deze teams kwamen elkaar in de Hoofdklasse Dames voor het laatst tegen in het seizoen 2006/2007. Het duel in Haren leverde een 1-0 thuiszege op. Op 26 november 2006 maakte Lotte Groen het enige doelpunt van de wedstrijd.

In 2015/2016 kwamen zij elkaar voor het laatst tegen in competitieverband. Op weg naar promotie uit de Overgangsklasse won Groningen op 1 mei 2016 thuis met 2-1 van Groningen. Marloes Pouw en Jorien Werumeus Bunning scoorden voor de thuisploeg.

In de Hoofdklasse won Nijmegen één keer eerder op de Harener Holt. Op 11 april 1982 kwamen de bezoekers uit Gelderland tot een 0-2 overwinning.

Groningen wacht al bijna een jaar op haar eerste thuisoverwinning in de Hoofdklasse. Op 23 oktober 2016 wonnen de noorderlingen met 1-0 van MOP door een doelpunt van Klaartje de Bruijn.

De laatste uitzege van Nijmegen in de Dames Hoofdklasse ging ten koste van hdm. Op 21 april 2013 won Nijmegen met 1-2 in Den Haag door doelpunten van Dorien Koolen en Nadia Colmer.

Arbiters: Rens Appels & Xander Damen

De blessure van Willemijn Bos is een flinke aderlating voor Groningen. Niettemin denken wij dat de noorderlingen in eigen huis te sterk zijn voor promovendus Nijmegen.

 • Groningen - Nijmegen (D)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Nijmegen (D)  Ophalen van gegevens


Kampong – Amsterdam

Kampong won slechts één van haar laatste vijftien Hoofdklasse-duels met AmsterdamVorig seizoen won Kampong op 6 november 2016 met 3-2 in Utrecht. De bezoekers namen een 0-2 voorsprong, maar door doelpunten van Sophie Bray (2x) en Michelle Fillet pakte Kampong alsnog de drie punten.

De return werd op 30 april van dit jaar met 1-0 gewonnen door Amsterdam. Het doelpunt van Ellen Hoog bleek later de laatste uit haar Hoofdklasse-loopbaan geweest te zijn. 

Amsterdam is voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 nog zonder puntenverlies na zes speelronden. De zevende wedstrijd werd toen op bezoek bij SCHC met 2-1 verloren. 

Kampong-coach Santi Freixa speelde van 2007 tot en met 2015 voor Amsterdam. Marijn Veen maakte afgelopen zomer de overstap van Kampong naar Amsterdam. Ook Eva de Goede en Julia Müller hebben een verleden in Utrecht.

Renee van Laarhoven viert op de dag van de wedstrijd haar twintigste verjaardag.

Arbiters: Constantijn Schaap – Jan van der Vlist

Kampong worstelt en komt voorlopig nog niet boven. En dan staat er ook nog eens een treffen met Amsterdam op de rol. De hoofdstedelingen winnen.

 • Kampong - Amsterdam (D)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Amsterdam (D)  Ophalen van gegevens


SCHC – Bloemendaal

Bloemendaal won in de Dames Hoofdklasse nog nooit van SCHC. In acht duels op het hoogste niveau kwamen De Mussen slechts tot één gelijkspel. Die remise kwam tot stand bij de eerste ontmoeting tussen beide teams op het hoogste niveau. Op 9 maart 2003 werd het 1-1 in Bloemendaal. Voor de thuisploeg scoorde Leonie Doornbos, voor de bezoekers Hanneke van den Boogaard.

Bloemendaal kwam in haar laatste vier Hoofdklasse-duels met Stichtsche niet één keer tot scoren. Alleen tegen Pinoké (2012-2015) bleef SCHC ooit vijf opeenvolgende duels zonder tegendoelpunt. Vorig seizoen scoorde Xan de Waard in beide Hoofdklasse-duels met Bloemendaal.

Bloemendaal behaalde haar zes punten dit seizoen allemaal in uitwedstrijden. SCHC verspeelde dit seizoen al negen punten. Vorig seizoen hadden de Bilthovenaren na zes speelronden met achttien punten nog een maximale score.

Voor SCHC zijn de negen punten na zes wedstrijden het laagste totaal op dit moment in het seizoen sinds 2007/2008, toen de ploeg ook met negen uit zes startte. SCHC won wedstrijd 7 in dat jaar van Oranje Zwart (3-1).

Arbiters: Cristina Perez & Lizelotte Wolter

SCHC zit in een mindere fase, meent aanvoerder Carlien Dirkse van den Heuvel. Winnen van Bloemendaal, dat moet Stichtsche wel lukken.

 • SCHC - Bloemendaal (D)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Bloemendaal (D)  Ophalen van gegevens

Hurley – Oranje-Rood

Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd op 15 april in een 0-5 uitzege voor Oranje-Rood. Yibbi Jansen scoorde namens de bezoekers drie keer uit een strafcorner. Daarmee revancheerde OR zich voor de 0-1 thuisnederlaag tegen Hurley op 23 oktober vorig jaar. Renée van den Brand maakte toen het enige doelpunt van de wedstrijd.

In totaal won Hurley slechts één van haar laatste negen Hoofdklasse-duels met Oranje-Rood/Oranje-Zwart. Dat was de 0-1 uitoverwinning van vorig seizoen.

Hurley heeft na zes speelronden twaalf punten verzameld. Voor de Amstelveners is dat de beste start sinds 2010/2011, toen de ploeg na zes wedstrijden op dertien punten stond. Met een overwinning hebben ze een clubrecord aantal van vijftien punten na zeven wedstrijden.

Ook Oranje-Rood heeft twaalf punten na zes wedstrijden. Het lukte OR en voorganger Oranje-Zwart nog niet eerder om in de eerste zes speelronden vier keer te winnen.

Arbiters: Maarten Verhaart & Jonathan Spuij

Deze ploegen zullen aan elkaar gewaagd zijn, verwachten we. Misschien dat de corner van OR hen nét dat voordeel geeft ten opzichte van Hurley.

 • Hurley - Oranje-Rood (D)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Oranje-Rood (D)  Ophalen van gegevens

Hdm – Huizen

Dit wordt de eerste ontmoeting tussen deze teams in de Dames Hoofdklasse. In competitieverband zijn deze ploegen elkaar al dertien jaar niet meer tegengekomen. In 2003/2004 troffen zij elkaar in de Overgangsklasse.

Hdm verloor elk van haar laatste drie Hoofdklasse-duels. Het is de enige ploeg in de Dames Hoofdklasse die in de laatste drie speelronden geen enkel punt pakte.

Huizen en Bloemendaal zijn de enige ploegen in de Dames Hoofdklasse die dit seizoen op eigen veld nog geen punt pakten. Huizen is de enige ploeg die voor eigen publiek nog niet scoorde.

Slechts twee teams slaagden er in de Hoofdklasse Dames niet in om te scoren in hun eerste vier thuisduels van een seizoen: Groningen in 1992/1993 en Zwolle in 1995/1996. Zwolle maakte in 1995/1996 pas in haar negende thuisduel haar eerste doelpunt.

Pien van Nes scoorde tegen tien van de twaalf clubs die momenteel in de Dames Hoofdklasse spelen. Zij deed dat niet tegen Huizen, een tegenstander die zij voor het eerst ontmoet en tegen haar eigen club hdm.

Arbiters: Marten Attema & Danny Schippers

Na een fantastische reeks van drie wedstrijden volgde een slechte reeks van drie wedstrijd. Tijd voor wat nieuws bij hdm. Als de corner van Van Nes weer loopt, wint hdm. 

 • Hdm - Huizen (D)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hdm – Huizen (D)  Ophalen van gegevens


Den Bosch – Laren

Vorig seizoen won Den Bosch beide wedstrijden tegen Laren. Het was voor het eerst sinds het seizoen 2009/2010 dat Den Bosch binnen één seizoen een dubbele zege op Laren behaalde. In de reguliere competitie won Laren één van haar laatste twaalf Hoofdklasse-duels met Den Bosch. Op 26 september 2014 triomfeerde Laren in eigen huis met 2-1 door twee treffers van Kim Lammers.

Laren won in de reguliere competitie één van haar laatste elf uitwedstrijden bij Den Bosch. Op 10 oktober 2010 werd het 1-2 aan de Oosterplas. Juliette Hentenaar scoorde tegen haar oude club en Kim Lammers maakte het winnende doelpunt.

Den Bosch stond in elk van haar laatste achttien thuiswedstrijden in de reguliere competitie de tegenstander hooguit één doelpunt toe. Den Bosch won vijftien van haar laatste zestien thuiswedstrijden in de reguliere competitie. Binnen die reeks voorkwam alleen SCHC (1-1 op 9 april van dit jaar) een nederlaag aan de Oosterplas.

Den Bosch won elk van haar laatste tien competitieduels. Dat is voor de club de langste winstreeks sinds een serie van achttien winstpartijen in 2012/2013.

In de reguliere competitie is Den Bosch inmiddels 38 wedstrijden op rij ongeslagen, sinds de 0-2 thuisnederlaag tegen Amsterdam op 15 november 2015. Tussen maart 2002 en maart 2004 bleef Den Bosch zelfs 48 duels op rij zonder nederlaag.

Arbiters: Claire Druijts & Sophie Bockelmann

Laren blijft verrassen. En wij houden van verrassingen. Maar stunten tegen Den Bosch? Misschien een keertje in eigen huis. Nu wint de regerend kampioen nog.

 • Den Bosch - Laren (D)

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Laren (D)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...