Vorst op zondag, Hoofdklasse Dames speelt al op zaterdag

Vanwege de aangekondigde vorst op zondag, heeft de KNHB besloten het volledige programma van de Hoofdklasse Dames te vervroegen naar zaterdag 6 februari. Alle damesduels starten om 14.00 uur. Het programma van de Tulp Hoofdklasse Heren staat nog volledig gepland op zondag 7 februari om 14.45 uur. Alle wedstrijden zijn via de livestreams te zien bij hockey.nl.

De KNHB biedt de ploegen in de Hoofdklasse Heren nog wel de mogelijkheid hun wedstrijden ook op zaterdag te spelen. Beide teams moeten daarmee instemmen en dat donderdag vóór 18.00 uur kenbaar maken aan de KNHB. Duels die worden afgelast, worden op het eerst volgende mogelijkheid ingehaald. De vraag is of dat al volgende week kan, omdat een koude winterweek wordt voorspeld.

Vorst en sneeuw

De Hoofdklasse kende afgelopen zondag bij de herstart van de competitie door de vorst een chaotisch verloop: duels werden afgelast, later gespeeld of naar andere velden verplaatst. Voor komende zondag dreigt eenzelfde scenario nu volgens de laatste voorspellingen de temperatuur weer onder nul daalt en er tevens sneeuw wordt voorspeld.

Vanwege het volle speelschema ligt er druk op het doorgaan van de wedstrijden om een volledige competitie te kunnen spelen. Om de flexibiliteit in het verplaatsen van wedstrijden te vergroten, paste de KNHB in overleg met de clubs de procedure onlangs aan. De KNHB kon daardoor afgelopen weekend duels omdraaien (HGC – Pinoké) en uitwijken naar andere velden, zoals bij Den Bosch en SCHC.


10 Reacties

 1. lynnBosman

  Weer geen ziggo dus?

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Weinig kans dat er dit weekend wedstrijden gespeeld zullen worden.

  1. net niet....

   zaterdag zou moeten kunnen..

 3. Avdd

  Stop de competitie, focus op NLXI voor eventueel Tokio en met goede hoop in augustus weer bij 0 beginnen, net als dit jaar.

 4. juistja

  Kan iemand mij vertellen waarom de hoofdklasse dames wel en de heren niet naar de zaterdag zijn verplaatst? Uitgangspunt van de bond: Wedstrijden moeten altijd gespeeld worden als de mogelijk daar is desnoods op zand. Iedereen ziet dat het weer bar en boos wordt zondag en waarschijnlijk de hele week dus weinig ruimte om in te halen. KNHB?

 5. Maxiking

  ja hoor, het gaat namelijk om het tijdstip van de dag. De kans is groot dat op 14-15 u de velden niet bevroren zijn na lichte nachtvorst. Vandaar dat de dames op Zaterdag spelen en de Heren op zondag rond deze tijdstippen.

  1. jochenvanwestendorp

   Maar de verwachting is dat het vanaf zaterdag gaat sneeuwen....if so, dan gaat het zondag zo wie zo niet lukken.

 6. rancoburgzorg

  Wauw! Verbazingwekkend flexibel. Gelukkig beter laat dan nooit. Je zult zien dat we nu anderhelve maand sneeuw krijgen. En dat terwijl er vanaf 17 december (toen de overheid groen licht om te spelen gaf) er al 9 of 10 competitiewedstrijden gespeeld hadden kunnen zijn.

 7. FIHCOACH

  Zaterdag spelen is kansloos en de komende 2 weken ook het wordt hard vriezen de komende 1 1/2 week helaas . Dus 2 weken lopen ze al achter en dan zitten we al weer in maart. Als de Engelse variant zich door ontwikkeld is het einde seizoen. Denk toch dat alles onder de hoofdklasse geen wedstrijden meer gaat spelen als je puur sec de route kaart zou volgen die minister de Jonge ons heeft voorgespiegeld. Hele lange aanloop naar het seizoen 2021-2022.

  1. Boearco

   Zou ook verstandige beslissing zijn!


Wat vind jij? Praat mee...