Amsterdam deelt in Bilthoven tik uit aan SCHC

Amsterdam heeft zondagmiddag in Bilthoven de 1e halve finale van de play-offs gewonnen van SCHC. De ploeg van Rick Mathijssen won met 2-3. Kitty van Male maakte 3 minuten voor tijd de winnende treffer. Zaterdag staat in Amsterdam de 2e wedstrijd op het programma.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in de regen- en hagelbuien die over Bilthoven neerstreken. Het meeste balbezit was voor SCHC, dat dit seizoen nog geen thuiswedstrijd had verloren, maar de grootste kansen waren voor Amsterdam. Zo ging een backhandschot van Charlotte Vega in de 2e minuut net naast en zag ook Maria Verschoor, die door de verdediging heen dribbelde, de bal net naast de linkerpaal belanden.

SCHC op voorsprong

Het was Stichtsche dat in de 13e minuut op voorsprong kwam. Claire Verhage dribbelde over de rechterflank en legde de bal op de achterlijn ietwat uit de kluts terug op Ginella Zerbo, die ‘m vanuit de lucht in het doel werkte. Amsterdam herpakte zich meteen, want een paar minuten later stond het al 1-1. Een strafcorner van Eva de Goede belandde op de paal, waarna Charlotte Vega er als de kippen bij was om de rebound binnen te slaan.

In de 2e helft, die een paar minuutjes werd stilgelegd vanwege een enorme hagelbui, trok Amsterdam de wedstrijd naar zich toe. Maria Verschoor slalomde zich door de verdediging heen, dribbelde de cirkel binnen en schoot raak: 1-2. Daarna ging Stichtsche op zoek naar de gelijkmaker. Amsterdam-keepster Anne Veenendaal ranselde een strafcorner van Caia van Maasakker uit het doel.

Wereldredding

Aan de andere kant van het veld hield SCHC-keepster Maartje Cox haar ploeg in de wedstrijd met een wereldredding. Bij de rebound van een strafcorner had Kitty van Male de bal voor het inschieten, maar liggend op de grond gooide Cox haar lichaam voor de bal, waardoor het 1-2 bleef. Toen was er nog ruim een kwartier te spelen.

2 goals in slotfase

5 minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Net terug in het veld, na een gele kaart, maakte Caia van Maasakker de 2-2 uit een strafcorner. Het duel leek toen af te stevenen op een verlenging, maar 2 minuten later maakte Kitty van Male uit een strafcornervariant alsnog de winnende treffer voor Amsterdam.

SCHC – Amsterdam 2-3 (1-1)

13. Ginella Zerbo 1-0
17. Charlotte Vega 1-1 (sc)
38. Maria Verschoor 1-2
65. Caia van Maasakker 2-2 (sc)
67. Kitty van Male 2-3 (sc)