Wondergoal van Felice Albers is startschot van vijfklapper op ‘t Kopje

Na een door corona gekweld begin van de competitie, begint de Amsterdamse hockeymachine onder leiding van Robert Tigges op volle toeren te komen. Hoogtepunt in de 0-5 zege op Bloemendaal was de ongelofelijke beauty van international Felice Albers.

De bal kon niet harder en strakker cross de kruising in worden geschoten, dan hoe Albers dat zondagmiddag op ’t Kopje deed. Ze onderschepte op een 0-1 voorsprong vakkundig de bal op Bloemendaalse helft, stoomde op richting de cirkel, draaide naar binnen en maakte zich op voor een backhandslag.

De wonderbackhand van Felice Albers tegen Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

Die backhand kan alle kanten opvliegen. Als je de bal verkeerd raakt, schiet ie richting de parkeerplaats en de Bloemendaalse huizen. Het lichaam van Albers ging richting het Bloemendaalse kunstgras, de stick in een vloeiende beweging naar achteren. Bingo. De bal spoot omhoog, met meer dan honderd kilometer per uur in de kruising, achter de arme keepsters Danique Visser, die kansloos was, zoals iedereen kansloos was geweest op de inzet.

Inspireren

Het wonderdoelpunt leek Amsterdam te inspireren. Bloemendaal kwam door de Amsterdamse press niet meer voorbij de eigen middenlijn en daar profiteerden Ilse Kappelle (cornervariant) en Lauren Stam van via de strafcorner, die veel te makkelijk werden weggegeven door de Mussen.

Michelle Fillet viert de 0-1 voor Amsterdam tegen Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

In het derde kwart tipte Eva de Goede nog de 0-5 binnen bij een strafcornervariant, waarna Bloemendaal probeerde de eretreffer te scoren, onder andere via twee strafcorners. Amsterdam was vrijdag nog met 10-1 te sterk voor Victoria, maar Bloemendaal – dat vrijdag verrassend met 1-2 won bij Oranje-Rood – was te goed om een tienklapper te incasseren. Bloemendaal mocht nog in de laatste minuut een strafcorner nemen, maar die werd verkeerd aangegeven. Daardoor bleef het 0-5.


2 Reacties

  1. hockeyliefhebber12

    Benieuwd naar beelden van de goal!


Wat vind jij? Praat mee...