SCHC: drie goals in slotfase en de wereld ziet er rooskleuriger uit

In de wetenschap dat concurrent Oranje-Rood eerder op de dag Nijmegen had verslagen, stonden de vrouwen van SCHC zes minuten voor tijd nog met 1-1 gelijk tegen Hurley. Dankzij drie knappe goals won Stichtsche uiteindelijk met 4-1. Een verdiende overwinning, dat wel, maar wel één die moeizamer tot stand kwam dan je mag verwachten van de ploeg die met haar staat van dienst teleurstellend als nummer vijf de winterstop in ging.

Het was Elke Boers die in de 33ste minuut een strafcornervariant binnensleepte en Hurley zomaar op voorsprong bracht. Misschien was dat niet eens onverdiend. Eerder had Marente Barentsen al een grote kans gehad, maar zij sloeg de bal recht op keepster Maddie Hinch af: de beste keepster van de wereld, die later snoeihard uit haar doel stormde om Boers in kansrijke positie van een doelpunt af te houden. Dat lukte, maar in de daaropvolgende strafcorner was het alsnog raak.

En dan te bedenken dat Hurley het zonder drie geblesseerde speelsters moest doen – Teuntje Horn, Sabine Plönissen en Tess van Ramshorst – en met z’n vijftienen op het wedstrijdformulier stonden. Twee man minder dan Stichtsche, dat ook niet compleet was. De Duitse spits Charlotte Stapenhorst had buitenlandverplichtingen en ook oud-international Frédérique Derkx (slepende rugblessure) speelt nog altijd niet mee.

Charlotte Adegeest kan niet geloven dat Hurley binnen zes minuten een 1-1 gelijkspel uit handen geeft en met 4-1 verliest. Foto: Willem Vernes

‘Laten we niet te veel naar onze eerste helft blijven kijken, maar vooral naar de tweede helft’

‘Onze eerste helft was rommelig. We waren de bal te snel kwijt’, vond aanvoerder Carlien Dirkse van den Heuvel. ‘We hebben in de rust tegen elkaar gezegd dat we meer controle moesten hebben en de wedstrijd meer moesten bepalen. Dat hebben we gedaan. In de tweede helft creëerden we meer kansen.’

In de tweede helft speelde SCHC inderdaad veel beter dan in de eerste helft.  Op basis daarvan was de overwinning voor de ploeg uit Bilthoven dik verdiend. Carmen Wijsman zette in de 47e minuut de gelijkmaker op het scorebord, waarna Ginella Zerbo, Caia van Maasakker (strafcorner) en Carlien Dirkse van den Heuvel met drie goede goals Hurley uiteindelijk aan de kant schoven.

Dirkse van den Heuvel: ‘Ik vond ons de tweede helft goed spelen. We moeten kijken naar de dingen die goed gaan. Laten we dus niet te veel naar onze eerste helft blijven kijken, maar vooral naar de tweede helft. Want als je met 4-1 wint, stap je met een goed gevoel van het veld.’

Caia van Maasakker, maker van de 3-1, glijdt door het slechte veld uit bij het nemen van een strafcorner. Foto: Willem Vernes

Lise Donkersloot: ‘Wij hadden punten kunnen en moeten pakken’

Hurley-aanvoerder Lise Donkersloot vond het vooral erg zonde dat haar ploeg geen punt binnensleepte. ‘Wij hebben een goede eerste helft gespeeld. Op basis daarvan was een gelijkspel of misschien winst wel terecht geweest. Maar als je naar de tweede helft kijkt, was een gelijkspel misschien te veel. Toen werden wij erg zwak. Het is een kwaliteit van Stichtsche dat zij juist dan toeslaat. Het is pijnlijk dat we er uiteindelijk toch met een flinke nederlaag af zijn gegaan. We hadden punten kunnen en moeten pakken.’