Zes nieuwe speelsters voor Pinoké

Pinoké Dames 1 heeft zich versterkt met maar liefst zes nieuwe speelsters. Met hun komst maken Merel de Blaey, Roël Kuyvenhoven, Celine Schols, Chiara Spee, Eline Florie en Jet Zwolsman heeft coach Robert Justus zijn selectie voor het komende seizoen compleet.

Merel de Blaey is misschien wel de bekendste naam dat aan het eerste damesteam van de Steekneuzen is toegevoegd. De ex-international maakte deel uit van het gouden team tijdens de Olympische Spelen in 2012, komt over van Den Bosch en speelde voorheen voor Laren, HC Klein Zwitserland en HDM. Ook de kersverse aanwinst Roël Kuyvenhoven, eveneens ex-international, en de al voor Pinoké spelende Bo Peijs brengen een hoop ervaring met zich mee.

Juiste mix

Met de komst van Celine Schols (ex-Laren), Chiara Spee (ex-Laren) en Eline Florie (ex-Bloemendaal) verwelkomt Pinoké ook een paar talentvolle nieuwelingen. ‘Voor ons is  het heel belangrijk dat het team qua ervaring en talent in balans is. Nu we de groep met deze zes nieuwe speelsters hebben aangevuld, hebben we die juiste mix aan ervaring en talent in het team en zijn we klaar voor een nieuw seizoen Hoofdklassehockey’, aldus Robert Hartog, de bestuursvoorzitter Tophockey Pinoké.

De selectie wordt verder aangevuld met talentvolle A-jeugd waaronder Jet Zwolsman die recent Europees kampioen werd met Nederlands A. Hartog hierover: ‘Voor Pinoké is de jeugdopleiding altijd heel belangrijk geweest. Ook komend seizoen ligt de focus weer voor een groot deel bij de ontwikkeling van eigen jeugd, maar we hebben ook gemerkt dat er in de Hoofdklasse een flinke portie ervaring nodig is om te overleven. Met deze groep moet ons dat komend jaar lukken.’

 

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...