Aan de misser van HGC’er Tristan Algera lag het niet

Een schlemiel vond Tristan Algera zichzelf woensdag zeker niet. Okee, hij had dan wel de laatste shoot-out van HGC gemist, maar zijn team had de wedstrijd tegen Oranje Zwart toch al lang moeten beslissen?

Het verdriet, de frustratie, het onbegrip: het duurde allemaal maar heel even bij Algera. Het was een fractie na de wedstrijd toen Oranje Zwart feest vierde en Algera op de bank zat. Voorovergebogen. Met zijn handen in zijn haar.

Slechts een paar minuten later lacht hij alweer. ‘Ik had juist zo’n goed plan’, blikt hij terug op zijn shoot-out. ‘Ík wilde de keeper op de grond krijgen en langs hem heen lopen. Maar hij bleef staan. Dus moest ik van plan veranderen.’ Dan, glimlachend: ‘Uiteindelijk raakte ik de bal niet goed, waardoor hij hem had. Ach, kan gebeuren.’

Levensgrote kansen

Algera weet als geen ander dat de nederlaag niet zozeer aan hem te wijten is. ‘Natuurlijk is het vervelend dat ik onze laatste shoot-out heb gemist. Maar het heeft zeker niet aan mij gelegen dat we verloren hebben. We hebben genoeg kansen gehad.’

Met name in de 2e helft verzuimde HGC om afstand van Oranje Zwart te nemen. Tom Hiebendaal ging alleen op het doel af en schoot naast, en ook Ben Arnold tikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. In de verlenging kreeg de geheel vrijstaande Rik van Kan een dot van een kans op de Golden Goal. De fans stonden al in de starthouding om te gaan juichen, maar Van Kan jaagde de bal over het doel heen. Ook in de slotfase van de 2e verlenging, toen Oranje Zwart met 9 man kwam te staan, kon HGC het duel niet beslissen: het bleef 0-0.

‘Ze zijn te pakken’

Algera: ‘We hadden onszelf kunnen belonen. Vooral in de 2e helft hadden we het kunnen beslissen. Aan de andere kant bekijk ik het positief. We hebben vooral goed verdedigd. Zij hebben in 85 minuten niet 1 keer gescoord. Daar mogen we onszelf een schouderklopje voor geven. Het geeft moed voor de wedstrijd van zaterdag. Ze zijn te pakken.’

Terecht vond Algera de nederlaag niet. ‘0-0 was terecht geweest. Maar ja, dat kon vandaag niet.’