Alex Verga stopt nu helemaal bij Almere

Alex Verga stopt helemaal bij Almere. De Argentijn, al ruim twintig jaar lang de grote animator achter het succes van vooral Heren 1, legt aan het einde van het seizoen zijn functie als technisch manager neer. De geboren Argentijn stopte vorig jaar als coach van Heren 1, waar Pasha Gademan hem opvolgde bij het Hoofdklasse-team. Verga blijft alleen nog ambassadeur van de club.

Verga sloeg onlangs een aanbod af om bondscoach van Argentinië te worden. Hij was door de Argentijnse bond gevraagd om de opgestapte Carlos Retegui op te volgen. Verga gaf aan dat het hem om persoonlijke redenen niet paste om Nederland te verlaten.

Retegui is onlangs overigens benoemd als hoofdcoach van de nationale ploegen (dames en heren) van Argentinië. Dit leverde de nodige commotie op. De Argentijnse sterren Gonzalo Peillat en Augustín Mazzili (speler van Oranje-Rood) zijn het met die benoeming niet eens en hebben per direct bedankt voor Los Leones.

Almere beraadt zich over de opvolging van Alex Verga, die nog wel aanblijft als assistent van Alexander Cox bij Jong Oranje Heren.


Wat vind jij? Praat mee...