Alex Verga stopt na dit seizoen als hoofdcoach van Almere

Alex Verga stopt aan het eind van dit seizoen als hoofdcoach van de mannen van Almere. Dat is volgens de club vier jaar geleden bij zijn aanstelling al afgesproken. Verga blijft bij de club betrokken als technisch coördinator tophockey, een functie die hij momenteel ook vervult.

De vader van international Valentin Verga begon in 1993 als speler/coach bij Almere in de Derde Klasse. Als coach maakte hij uitstapjes naar Amsterdam en HGC. In 2008 en in 2013 keerde hij terug als hoofdcoach van Almere. De ploeg promoveerde onder zijn leiding in 2010 naar de Overgangsklasse en in 2016 naar de Hoofdklasse.

De club, die momenteel tiende staat in de Hoofdklasse Heren, schrijft in een persbericht: ‘Verga heeft onder andere het fundament gelegd voor het bereiken van de Hoofdklasse voor de heren en Overgangsklasse voor de dames. Hij is de promotor van het investeren in eigen talent. Veel spelers van het huidige Heren 1 team heeft hij sinds hun D-jeugd onder zijn hoede genomen. Hij maakt graag zijn missie af om Heren 1 in de Hoofdklasse te houden.’

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...