Alexander Hendrickx en Jake Smith versterken Pinoké

Pinoké heeft zich voor komend seizoen versterkt met de internationals Alexander Hendrickx (België) en Jake Smith (Nieuw Zeeland). Hendrickx komt over van Dragons, waarmee hij de laatste drie seizoenen landskampioen werd. Smith speelde de afgelopen jaren voor Royal Herakles, dat tot de halve finales van de EHL reikte. Eerder meldden de Steekneuzen al de komst van Nieuw Zeeland-international Marcus Child.

Commissaris tophockey bij Pinoké Michiel Hilders in het persbericht: ‘Alex en Jake betekenen een mooie versterking voor onze jonge ploeg. Jake is fysiek sterk en een echte goalgetter en Alex een verdediger met internationale ervaring én een geweldige sleepcorner.’ Hendrickx was reserve van de Belgische ploeg die zilver won in Rio de Janeiro.

Ervaring en kwaliteit

Volgens Hilders is de komst van Smith, Child en Hendrikx noodzakelijk voor een goede balans binnen de talentvolle, maar erg jeugdige selectie. ‘Met hun ervaring en kwaliteit vullen zij het gat wat ontstaat door vertrekkende spelers.’ Na afloop van het tweeluik met Nijmegen namen vijf spelers afscheid. Joost van de Vijfeijken en Rutger Marres stoppen, Derck de Vilder gaat naar Kampong, Diego Arana naar Spanje en shootout-winnaar Cristopher Combe staat volgend seizoen bij Cartouche onder de lat. Pinoké schuift twee A’tjes, Pepijn Scheen, die dit seizoen al vaak meedeed en keeper Hugo van Reeken, door naar de seniorenlijn.

Mooi project

Zelf zegt Hendrickx het volgende over zijn overstap: ‘Na drie fantastische jaren bij Dragons met drie kampioenschappen en EHL-brons is dit een goed moment voor een nieuwe uitdaging. De Nederlandse competitie staat bekend als sterkste van de wereld en ik ben er van overtuigd dat deze keuze mij zal helpen in mijn verdere ontwikkeling als speler en persoon. Het project bij Pinoké spreekt mij enorm aan. Een ploeg met een talentvolle kern en een professionele omkadering. De ambitie bestaat eruit om deze talenten te omringen met enkele ervaren topspelers en zo door te groeien richting top.’

Kijk hier voor alle transfers van het seizoen 2018/2019.


Wat vind jij? Praat mee...