Duo Bart van der Wolf en Arjan Jolie volgt Gademan op bij Almere

Almere heeft dan toch een opvolger gevonden voor de vertrekkende coach Pasha Gademan. Of eigenlijk opvolgers: want het trainersduo Bart van der Wolf en Arjan Jolie zwaait van volgend seizoen de scepter bij de heren Hoofdklasser. Van der Wolf was jarenlang assistent van Alex Verga, Jolie is een voormalig aanvoerder van het team.

‘Het bestuur is Pasha en zijn assistent Bert Remmerswaal bijzonder dankbaar voor hun inzet de afgelopen jaren’, zegt bestuurslid René van ’t Hooft in het persbericht van de Almeerse. ‘Hun passie en gedrevenheid zijn mede de reden dat de Almeerse Heren 1 zich al vier jaar in de Hoofdklasse weet te handhaven. Het is erg goed om te zien dat ervaren trainers uit de club opstaan om Heren 1 weer een stap verder te begeleiden.’

Leegloop

In april kondigde hoofdcoach Gademan zijn vertrek aan. Het heeft lang geduurd voordat de club een opvolger heeft gevonden. Van der Wolf en Jolie zijn geen onbekende bij de club. Zo was Van der Wolf jarenlang de assistent-coach van Alex Verga en droeg Jolie in het verleden als speler de aanvoerdersband. Het trainersduo kan direct aan de bak op sportpark Klein Brandt nu bijna een compleet elftal is opgestapt.

Talent Valentijn Charbon is één van de vertrokken spelers bij Almere. Foto: Orange Pictures/Hans van der Valk.

Het lijstje met vertrekkende spelers bij Almere is immens. Daan Dekker, Valentijn Charbon (beiden naar Amsterdam), Floris Kuiper (Laren), Deegan Huisman (Hurley) en Lucien van Doorn (Gooische) vervolgen hun carrière bij een andere club. Routinier Stijn Jolie, Andrin Rickli, Ignacio Salas en Thomas Crowson zijn gestopt.

‘Even wat minder’ voor ervaren trio

Net als aanvoerder Robin Herweijer, reservedoelman Youri Beck en Justin Klop. Het ervaren trio speelt vanaf komend seizoen in het tweede herenteam van de Almeerse. Van ’t Hooft: ‘Alle drie fantastische spelers, die we al vele jaren bij Heren 1 hebben mogen zien hockeyen. We hebben meer dan dertien jaar van mooie acties mogen genieten. Robin en Justin als solide verdediging voor de goal, waar Youri fantastisch stond te keepen. Zij gaan de club niet verlaten, maar willen een tandje minder. Ook dat kan bij deze club, we respecteren deze wens. Zij blijven wel beschikbaar voor het eerste team.’

Aanvoerder Robin Herweijer op archiefbeeld tegen Pinoké. Foto: Sander Uijlenbroek.

Het bestuur van Almere wist – toen nog zonder trainersstaf – tot dusverre zes nieuwe aanwinsten aan zich te binden. Zo keert Manuel Verga na een avontuur van twee jaar bij Atlético San Sebastian in Spanje terug op het oude nest. Joep Troost komt over van promotieklasser Qui Vive. Het duo speelde afgelopen seizoen al in het zaalteam bij de Almeerse.

Daarnaast kondigde de club onlangs vier buitenlandse versterkingen aan. Zo zullen de Tsjech Lukas Plochy, Tanausú Perez Vazquez uit Spanje, de Chileen Daniel Beriggo en Zuid-Afrikaans international Ryan Julius komend seizoen het tenue van de hoofdklasser dragen.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...