‘Almere leeft hier al zó lang naartoe’

De supporters van Almere bestormden zaterdagmiddag het veld van SCHC. Prachtig, vond uitblinker en Almere-keeper Youri Beck het. Hij kon het nog nauwelijks bevatten. Almere speelt volgend seizoen voor de allereerste keer in de clubgeschiedenis in de Hoofdklasse.

‘We hebben hier als club zó lang naar toegeleefd’, vertelt hij glunderend op het veld, terwijl achter hem de spelers en supporters springen, zingen en dansen. ‘Met de helft van deze jongens heb ik in de 1e Klasse gestaan. Allerlei oud-spelers hebben ons vandaag gesteund. Stijn Jolie, Valentin Verga, Nicki Leijs: allemaal jongens die van Almere zijn. En nu gaan we de Hoofdklasse in. Mooi.’

Verdiend of niet?

Of de 0-2 overwinning op SCHC verdiend was, weet Beck niet. ‘Ach…Tja…We hebben de afgelopen jaren héél vaak aan de verkeerde kant gestaan. Toen verdienden we het om te winnen, maar wonnen we niet. De sport heeft ons geleerd dat winnaars altijd terechte winnaars zijn.’

SCHC móést winnen

Na het 1e play-out-duel van afgelopen woensdag, dat beslist werd door een golden goal van Dider Meijer, móést SCHC deze wedstrijd winnen. Dat was te zien ook. Stichtsche had in de 1e helft het veldoverwicht, maar creëerde niet heel veel grote kansen.

De grootste mogelijkheid in de 1e helft was in de 23e minuut. Na een mooie combinatie creëerde SCHC een overtalsituatie in de cirkel, maar keeper Beck dook op de bal en bracht redding. Verder mocht SCHC’er Thomas Vis in de 1e helft 2 keer aanleggen voor een strafcorner, maar redde Beck 2 keer knap. Beck: ‘Tegen Qui Vivi heb ik 2 foutjes gemaakt. Ik wist dat ik beter kan, en dat heb ik vandaag gelukkig laten zien.’

0-1 Almere

Het doelpunt viel aan de andere kant van het veld. Koen van Hamersveld kreeg de bal halverwege de helft van Stichtsche, dribbelde door de Bilthovense verdediging en beloonde zijn rush met een uithaal tussen de palen: 0-1.

In de 2e helft moest SCHC alle risico’s nemen. Daardoor kon Almere af en toe gevaarlijk counteren. In de 45e minuut kreeg Almere zijn 1e strafcorner van de wedstrijd, maar de inzet van Dider Meijer werd eruit gelopen. Even later veroverde Manuel Verga de bal rond de middellijn en sprintte hij als een ware hardloper richting de goal. Zijn schot ging echter ver en hoog naast.

0-2 Almere

Met name het laatste kwartier voerde SCHC de druk op. De thuisploeg kreeg 3 strafcorners, maar Thomas Vis en Jeroen Wolters (2 keer) benutten ze geen van allen. SCHC bleef hoop houden, maar 4 minuten voor tijd sloeg Manuel Verga toe en leerde hij SCHC de les dat je kansen moet benutten. Almere begon te feesten, Bilthoven begon te huilen.

Beck: ‘Ik heb geen idee wat we allemaal gaan doen. Heel veel feesten in ieder geval. Het wordt geen vroegertje.’

SCHC – Almere 0-2 (0-1)

30. Koen van Hamersveld 0-1
66. Manuel Verga 0-2