Amsterdam dwingt met golden goal 3e wedstrijd af

Dankzij een even doeltreffend als spectaculair einde van de 2e halve finalewedstrijd dwong Amsterdam een 3e wedstrijd af. Door de golden goal van Billy Bakker was Amsterdam met 3-2 te sterk voor Kampong. Zondag valt de beslissing in Amsterdam, waar Kampong dan aantreedt zonder Kemperman, die na zijn rode kaart (2 keer geel) geschorst is.

Ondanks druk van Amsterdam waren de eerste grote kansen voor Kampong; Caspers schoot ziedend hard op de lat en Jonker kreeg uit het niets een vrije schietkans, maar zijn backhand eindigde op de handschoen van doelman Goedegebuure. Amper 3 minuten was het wel raak voor de bezoekers uit Utrecht: Caspers’ diagonale backhand was de Amsterdamse doelman nu te machtig.

Na een klein kwartier spelen kreeg Amsterdam de eerste strafcorner van de wedstrijd. De corner strandde in eerste instantie, maar een hak van Kemperman op de stick van Verga leverde een strafbal (en een gele kaart) op: Pruyser benutte deze buitenkans. Kampong antwoordde direct door een corner te versieren aan de andere kant, maar de lage inzet van Havenga eindigde op de klomp van Goedegebuure.

Vervolgens was het Amsterdam dat Kampong terugdrong tot de eigen cirkel. Dat leverde een backhandschot op van Pruyser maar Harte kwam goed uit zijn doel. Uit de counter stichtte Meulenbroek wat gevaar, maar zonder resultaat. Nog een keer kon Pruyser uithalen, maar opnieuw lag de Ierse doelman in de weg. Op slag van rust kreeg Kampong nog een strafcorner na een knappe solo van Kellerman, maar Havenga’s schot smoorde in de Amsterdamse verdediging.

Rust

Na rust kwam het eerste gevaar van Kampong: na balverlies van Rohof zorgden Caspers en Kellerman voor veel onrust in de Amsterdamse defensie. Dat leidde echter niet tot een schot op goal. Het spel kenmerkte zich door voorzichtigheid. Beide ploegen waren meer bezig met het voorkomen van een goal dan op zoek te gaan naar de 2e. Totdat Bain uit het niets een open kans kreeg, maar de bal naast de paal prikte.

Aan de andere kant was het wel raak: Havenga kon over de achterlijn de cirkel inlopen en de bal achter doelman Goedegebuure in het doel werken. Met nog 10 minuten op de klok liepen de gemoederen hoger op. Kemperman ontving zijn 2 gele kaart na een charge op Bakker: met rood van het veld en geschorst voor 1 wedstrijd (zijn 1e gele kaart was zijn 3e dit seizoen).

Amsterdam zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Van dichtbij Stuitte Pruyser op Harte. Maar even later kon het publiek in het Wagener toch op de banken. Pruyser verschalkte de doelman nu wel. Amsterdam kreeg nog een strafcorner om het duel in reguliere speeltijd te beslissen, maar Reed Ross wist Harte niet te passeren. Op dat moment stond Kampong met 9 man op het veld door een gele kaart van Quirijn Caspers.

Golden Goal

Er was nog geen minuut in de verlenging gespeeld of aanvoerder Bakker velde na goed doorgaan het vonnis over Kampong. Zondag volgt de beslissende 3e wedstrijd.

Amsterdam – Kampong 3-2 (1-1)

8’ Quirijn Caspers 0-1
20’ Mirco Pruyser 1-1 (sb)
58’ Martijn Havenga 1-2
69’ Mirco Pruyser 2-2
72’ Billy Bakker 3-2 (golden goal)

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...