Amsterdam verslaat Bloemendaal en wint Jan Hagendijk Trofee

Amsterdam heeft zondagmiddag in Rotterdam het ABN AMRO Weekend gewonnen, door in de finale Bloemendaal met 3-1 te verslaan. Vorig seizoen won Kampong het voorbereidingstoernooi, waarvan de beker vernoemd is naar Jan Hagendijk, oud-voorzitter van Rotterdam.

Halverwege het derde kwart stormden de spelers van Bloemendaal opeens woedend en vol onbegrip op de scheidsrechter af, die bij een stand van 1-0 voor de Mussen (door een doelpunt van Florian Fuchs) een strafcorner toekende aan Amsterdam. Het zei iets over de intenties van de landskampioen, die net als de tegenstander aantrad met de internationals van het Nederlands elftal, ondanks dat nog maar een week geleden het EK in Antwerpen werd gespeeld. Alleen wereld- en Europees kampioen Arthur van Doren ontbrak bij Bloemendaal, net als de geblesseerde Jorrit Croon. Bij Amsterdam deed de Zuid-Afrikaan Justin Reid-Ross niet mee.

Het buitenkansje vanaf de kop cirkel werd met een mooie sleeppush verzilverd door de Belg Tanguy Cosyns, die de stand op 1-1 bracht. Vervolgens tikte de klok richting de shoot-outs. Maar vier minuten voor tijd was het Valentin Verga die voor Amsterdam de 2-1 maakte. Op het eind werd een strafcorner van opnieuw Cosyns nog van richting veranderd, waardoor de eindstand 3-1 was.

Tanguy Cosyns heeft gescoord voor Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Uitslagen zondag 1 september

Wedstrijd Uitslag
Den Bosch – Pinoké (3e/4e plek) 2-1
Kampong – Almere 6-4
HGC – Oranje Rood 2-4
Rotterdam – Tilburg 1-7
KZ – Hurley 3-1
Bloemendaal –  Amsterdam (finale) 1-3

 

Eindrangschikking heren

 1. Amsterdam
 2. Bloemendaal
 3. Den Bosch
 4. Pinoké
 5. Oranje Rood
 6. HGC
 7. Kampong
 8. Almere
 9. Tilburg
 10. Rotterdam
 11. KZ
 12. Hurley

5 Reacties

 1. lize

  Tanguy Cosyns en Dockier heb ik wel gemist op het EK geweldige spelers !

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Slechts een keer in het 11 jarige bestaan van de ABN AMRO Cup is de winnaar in hetzelfde seizoen landskampioen geworden (HC Rotterdam in 2012-2013).

 3. MIck

  Net als vorig seizoen lijken Bloemendaal en Kampong mij de sterkste teams.

 4. floppieenteun

  Heb Bloemendaal in Noordwijk zien spelen (met van Doren en zonder Croon). Viel me eerlijk gezegd niet tegen (wereldgoal van Fuchs tegen KZ). De kampioensploeg van afgelopen jaar is nagenoeg intact gebleven. Stockbroekx ga je missen. Polkamp is een prima vervanger, was in Noordijk naar mijn idee een van de dragende spelers en speelt alsof hij al jarenlang bij het team zit . Jammer dat Polkamp al behoorlijk op (hockey) leeftijd is. van Dijk is echt een aanwinst, snel, technisch vaardig en doelgericht. En gezien z'n leeftijd een speler voor de toekomst. Wel nog zoekende in dit team. Over de hockeykwaliteiten van van Grimbergen heb ik nog geen oordeel, lastig om te beoordelen. van Grimbergen is door zijn gedrevenheid in ieder geval wel een spits die het een verdediging een wedstrijd lang lastig kan maken. De selectie lijkt wat breder, ook zit er, door de komst van Polkamp en van Grimbergen, (nog) meer pit in de ploeg. Bloemendaal is wel kwetsbaar bij eventuele blessures (van Croon, Fuchs en zeker van Doren). Grote kans dat het dit jaar gaat tussen Bloemendaal en Kampong, zowel in de hoofdklasse als ook in de EHL. Kampong heeft met de Geus en Pieters twee van de meest gewilde Nederlandse jonge spelers binnengehaald. Ervan uitgaand dat er daar dit jaar minder blessures zijn, hebben ze een prima groep en zijn ze een grote kanshebber voor de titel. Dit jaar wel zonder Meulenbroek, verleden jaar toch de man van Kampong.

 5. jehofa95

  @floppieenteun, Sterke Analyse. Kampong en Bloemendaal beide inderdaad de smaakmakers van de HK! kan nu al niet wachten tot ze weer van start gaan.


Wat vind jij? Praat mee...