Amsterdam wint ABN AMRO Cup 2015

Amsterdam is de winnaar van de ABN AMRO Cup 2015. In de finale won de ploeg uit de hoofdstad met 4-0 van Rotterdam. Het was de tweede keer dat  Amsterdam de Jan Hagendijk Trofee won.

De cup is de eerste krachtmeting voorafgaand aan de start van het seizoen tussen de alle teams uit de Hoofdklasse van de Heren. Op donderdag 3 september werden de de voorronden gespeeld op de velden van LOHC (Oegstgeest), Pinoké (Amsterdam), MOP (Vught) en HC Naarden.

Rotterdam had zich voor de finale geplaatst door zaterdag in de halve finale af te rekenen met titelverdediger Kampong (4-3). In de andere halve finale won Amsterdam met 4-2 van landskampioen Oranje Zwart. In de finale bleek het Amsterdam van coach Alyson Annan duidelijk een stap verder dan de thuisploeg. ‘Voor ons is dit echt een prijs’, aldus Annan na afloop. ‘We hebben nu in de voorbereiding tegen bijna alle hoofdklasseclubs gespeeld en dat geeft een aardig beeld. Ik ben heel tevreden met wat ik van de ploeg heb gezien, al zijn we er zeker nog niet.’

Uitslagen

Rotterdam – Amsterdam:  0-4
Kampong – Oranje Zwart: 5-0 (om de 3e plaats)
Den Bosch – HGC:  0-3 (om de 5e plaats)
Pinoké – Schaerweijde: 1-4 (om de 7e plaats)
Voordaan – Hurley: 4-1 (om de 9e plaats)
SCHC – Bloemendaal: 2-3 (om de 11e plaats)

 

 


Wat vind jij? Praat mee...