Belg Mathew Cobbaert nieuwe aanwinst Den Bosch

Den Bosch Heren 1 heeft aanvaller Mathew Cobbaert aangetrokken voor het nieuwe seizoen. De 24-jarige Belg komt over van Club de Campo Villa de Madrid waar hij het afgelopen seizoen onder contract stond. Voorheen speelde Mathew bij KHC Dragons in Brasschaat. Met die ploeg won hij drie landstitels en twee keer brons en één keer zilver tijdens de Euro Hockey League.

Cobbaert werd met het Belgisch nationale elftal vijfde op het Europees kampioenschap in Londen in 2015. Daarna werd hij niet meer opgeroepen voor de Red Lions. Begin dit seizoen werd hij opnieuw uitgenodigd door bondscoach Shane McLeod, maar viel na de winterstage in Zuid-Afrika weer af. Bij Den Bosch wordt Cobbaert herenigd met Eric Verboom, die van 2011 tot 2013 twee seizoenen werkzaam was bij Dragons.

De krachtige spits is de eerste aanwinst voor de Brabanders voor het seizoen 2017-2018 die verder Kieran Govers en Sebastien Dockier zien vertrekken, terwijl Jimmy Doomernik zijn carrière na dit seizoen zal beëindigen na dertien jaar onafgebroken in het eerste elftal gespeeld te hebben.

‘Met Mathew halen we een ervaren speler en sterke persoonlijkheid binnen die de selectie kwalitatief zal versterken en past binnen de Bossche filosofie’, zegt Mark Damman Commissie Tophockey.

Lees ook:


Wat vind jij? Praat mee...