Van Eldonk en Van Puffelen terug bij HC Rotterdam

Doelman Berend van Eldonk en middenvelder Diede van Puffelen keren volgend seizoen terug in de herenselectie van HC Rotterdam. Van Eldonk (22) is aangetrokken als vervanger van de vertrekkende keeper Pirmin Blaak en maakt de overstap van Hoofdklasser SCHC. Van Puffelen (24) verruilt Bloemendaal voor Rotterdam. Beide spelers hebben een meerjarig contract afgesloten met de club.

Van Eldonk en Van Puffelen hebben samen in de Rotterdamse jeugdteams gespeeld. Van Eldonk was tussen 2012 en 2014 2e doelman achter Pirmin Blaak, kwam één jaar uit voor Overgangsklasser Victoria en speelt dit seizoen voor SCHC. Ook kwam hij, net als Van Puffelen, uit voor de nationale jeugdteams.

ROTTERDAM - BEREND VAN ELDONK, speler van HC Rotterdam tijdens de ABN AMRO CUP 2012. Rotterdam wint de finale. COPYRIGHT KOEN SUYK

KNHB/ Koen Suyk

Van Puffelen debuteerde bij Rotterdam in de Hoofdklasse maar komt sinds 2010 uit voor Bloemendaal. De laatste jaren maakte hij ook deel uit van de selectie van het Nederlands team. Hij heeft inmiddels 8 interlands gespeeld.

Terugkeer

Bestuurslid Tophockey Daan Vismans: ‘We kennen beiden goed en hebben natuurlijk de afgelopen tijd hun ontwikkeling goed in de gaten gehouden. Wij zijn ontzettend blij dat Berend en Diede bij Rotterdam terugkeren.’


Wat vind jij? Praat mee...