Bezoekers hockey.nl verdeeld over buitenlanders in Hoofdklasse

Een kleine meerderheid van de stemmers (54 procent) op de hockey.nl poll vindt dat er te veel buitenlanders in de Hoofdklasse hockeyen. Zij stemden ja op de stelling ‘Er hockeyen te veel buitenlanders in de Hoofdklasse’. 46 procent stemde nee, wat aangeeft dat de meningen nogal verdeeld zijn over dit onderwerp.

Er werd 2320 keer gestemd op de site of via de app. 1246 keer ja en 1074 keer nee leverde dat op. Bezoekers vroegen zich af of de instroom van jeugd wel voldoende was met de buitenlandse hockeyers in de competitie of opteerden voor een maximum van drie buitenlanders per team. Een herenakkoord onder hoofdklasseclubs dat dit ooit wilde reguleren sneuvelde al jaren geleden. Ook vrezen bezoekers voor de talenten van 18 jaar oud, die niet meteen doorstromen en daardoor afhaken richting de Hoofdklasse.

Anderen wezen op de schulden van verschillende hoofdklasseclubs. De continuïteit is soms in het geding met de in- en uitvliegende buitenlanders, dus vindt een bezoeker: Een sterke Nederlandse kern (mix van jong oranje en oranje) die aangeeft lang bij de club te willen spelen is daarom belangrijk. 

Overigens dachten sommige bezoekers in de reacties ook het omgekeerde en maakten een vergelijking met de Engelse Premier League (voetbal): Er spelen juist eerder te weinig buitenlanders in de Hoofdklasse.

Wordt misschien vervolgd met een andere poll over dit onderwerp, dank voor het stemmen.


5 Reacties

 1. berge0708

  Helaas is onze hockeybond niet erg slagvaardig in het nemen van beleidsbeslissingen en laat ze alles graag over aan de “marktwerking”! Oftewel: “ clubs, jullie gaan je gang maar!” Ik denk, dat de wal uiteindelijk het schip vanzelf gaat keren, nl. wanneer de successen van de Nederlandse teams internationaal zwaar gaan tegenvallen. In die teams kun je geen buitenlanders opstellen!

  1. marcvanderbilt

   Het geeft landen als Belgie, Spanje, Duitsland, Groot Brittanie en Australie de kans om aan te haken wat weer de kans vergroot dat hockey geen korfbal wordt maar olympisch blijft. Bij de dames mogen we dus nog wel wat meer buitenlanders aantrekken. Misschien moet de bond daar een minimum van 4 per selectie voorschrijven zodat ook daar landen als Argentinie, Australie, Duitsland en Belgie dichterbij kunnen komen.

 2. willemaad

  Zoals Wentink zegt in interview op de site: "Maar waarom heeft Oranje nu weinig strafcornerspecialisten en weinig topkeepers? Omdat veel buitenlandse spelers op de kop van de cirkel staan en de positie in de goal innamen.’"

 3. edny

  Allemaal aardig maar wij geven anderen de kans te zien wie gevaarlijk is en wat zij kunnen.tevens te duur voor clubs.

 4. rudi wortmann

  Leuk onderwerp. Ik denk zeker dat buitenlandse spelers waarde aan onze comepetitie kunnen toevoegen. Het ‘halen’ van buitenlanders moet echter wel met beleid. Dit is niet altijd aan de orde. Het komt en staat met het top-sport beleid van de club. Het is een beetje kort door de bocht om te zeggen dat de buitelandse spelers altijd op de kop circle staan bij de corners en daarom we geen goede corner spelers hebben. We moeten zelf beter opleiden. Daar valt de winst te behalen. Ook heb ik spelers zien komen die weinig tot niets toevoegen aan het team, laat staan de competitie versterken. Als we een sterkere competitie hebben wordt we elke week ook door onze spelers op hoog nivo gespeeld.


Wat vind jij? Praat mee...