Bizarre slotfase maakt Tilburg winnaar in degradatiekraker

Zeven achtereenvolgende competitiewedstrijden werden verloren door Hurley. Dat zijn er na vandaag acht. De ploeg van Reinoud Wolff hield na een 0-1 achterstand lang stand en kwam tot twee keer toe terug, maar ging in een bizarre slotfase toch onderuit bij de Brabanders: 3-2.

Jip Krens beloonde zijn jarige coach Jeroen Delmée al vroeg in de wedstrijd. Damon Steffens mocht na een minuut of vijf aanleggen voor de eerste strafcorner van de wedstrijd. Dat zijn push hard is, heeft ook Matthew Willis ervaren. De lijnstop kreeg de bal op zijn lichaam, maar hield zich kranig. Een strafbal volgde en voor dat buitenkansje was Krens wel te porren. Hij zette zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.

Dat gebeurde allemaal zonder Daan Dullemeijer binnen de lijnen. De verdediger van Hurley blesseerde zich aan zijn enkel. Lang bleef hij eerst in de hoek van het veld zitten en leek daarna de bank niet meer te verlaten. Maar niets bleek in de tweede helft minder waar.

De jarige Delmée (47) zag Hurley aan het einde van het eerste kwart langszij komen. Roderic Schwirtz tekende voor de gelijkmaker. De aanvaller tipte vol de linkerkruising in. Dat terwijl Tilburg de wedstrijd in de hand had, maar secondes voor het einde, niet scherp bleef.

Kaartenregen

Het vorige duel tussen de mannen van Tilburg en Hurley was grimmig. Dat eindigde in een rode kaart voor Krens, na een kopstoot. Het duel tussen de twee ploegen gaat op het scherpst van de snede. Zo stond het nog voor rust 2-3 voor de bezoekers, maar dan in groene kaarten.

Na rust bewees keeper Camille van Emstede zijn waarde. Hij redde op de push van Matthew Willis, maar kreeg vervolgens drie rebounds te verwerken. Noam Sheridan, Schwirtz en Caspar Dobbelaar mochten vrij schieten, maar troffen telkens de Tilburgse doelverdediger.

Daan Wisselink verdedigt een strafcorner van Tilburg. Foto: Orange Pictures

De (kaarten-)regen ging door en het spel was niet altijd best. Maar strijd werd er bij beide ploegen geleverd. Wat Hurley in het eerste kwart lukte, deed Tilburg in het derde kwart na. Scoren in de slotsecondes. Tilburg kreeg de derde strafcorner van de wedstrijd en nou was het Steffens die rechtstreeks binnen pushte. Zijn inzet was snoeihard en niet te keren door Daan Wisselink: 2-1. Maar die voorsprong hield nog geen minuut stand. Hurley trok de stand gelijk uit eveneens een strafcorner. Dit keer legde niet Willis, maar Philip Thiadens aan. Een slimme wissel voor Hurley: 2-2.

Maar aan de bizarre slotfase was nog geen einde gekomen. Hurley was net klaar met juichen toen aan de andere kant alweer gescoord werd. Tom Beddows kon vrij binnen pushen en tekende voor alweer een Tilburgse voorsprong. Nog lastiger werd het voor de bezoekers toen aanvoerder Thom Hayward aan de noodrem moest trekken en vervolgens met geel kon gaan zitten.

Via Jaïr van der Horst en Greg Nolan kreeg de thuisploeg de beste kansen in de slotminuten. Maar gescoord werd er door beide ploegen niet meer. Een domper voor Hurley, dat nu de laatste acht competitiewedstrijden verloor. Een mooi cadeau voor de jarige Delmée.