Bloemendaal blijft ongeslagen na vermakelijke kraker bij HGC

De mannen van Bloemendaal behouden hun ongeslagen status in de Hoofdklasse Heren. De ploeg van Michel van den Heuvel won zondag de enerverende kraker op bezoek bij HGC: 2-3.

‘Het ging er vol op’, reageerde Bloemendaal-aanvaller Thierry Brinkman na afloop. ‘Ik weet nog niet hoe ik het best moet omschrijven wat er nou allemaal gebeurde. We begonnen niet goed, maar uiteindelijk winnen we deze wedstrijd wel weer. Het was niet heel hoogstaand wat wij lieten zien qua veldspel, maar we hebben wel geknokt en gevochten. Het was in ieder geval strijdbaar.’

Met HGC (43) en Bloemendaal (51) stonden de best scorende ploegen van de Hoofdklasse Heren tegenover elkaar. Spektakel werd verwacht en dat kreeg het publiek in Wassenaar dan ook voorgeschoteld. Eerder in het seizoen liet titelhouder Bloemendaal HGC kansloos (4-0), het duel in Wassenaar was een stuk gelijkwaardiger.

Van Heijningen komt belofte na

De thuisploeg begon sterk aan de goedbezochte topper op de Roggewoning. Steijn van Heijningen speelde bij de ploeg van Paul van Ass net als donderdag in de Gold Cup-wedstrijd tegen Amsterdam (5-2) kort achter de spitsen. Na afloop van die wedstrijd beloofde hij een doelpunt vanaf zijn nieuwe positie. Daar had hij slechts drie minuten voor nodig. Van Heijningen passeerde doelman Maurits Visser in de lange hoek: 1-0.

Er gebeurde heel veel. Er zaten een paar flinke duels bij. Mensen met hoofdwonden, andere blessures en kaarten Thierry Brinkman, aanvaller Bloemendaal

De kraker in de Hoofdklasse Heren kreeg een droomstart, met kansen voor beide ploegen over en weer. Strafcornerkanon Tim Swaen liet HGC-goalie Sam van der Ven kansloos bij de eerste de beste corner die de koploper kreeg: 1-1. Daarna was Bloemendaal aan zet in deze zeer vermakelijke topper.

Hattrick Swaen

Opnieuw kregen de Mussen een buitenkansje vanaf kopcirkel, maar dit keer stond Swaen langs de kant. Jasper Brinkman kan het ook, maar hij kreeg geen kans omdat eerste uitloper Van Heijningen zijn push verstoorde. De rebound was voor Arthur van Doren, maar zijn schot ging rakelings naast.

Jorrit Croon in duel met Floris van der Kroon van HGC. Foto: Orange Pictures / Rene van Dam

In het tweede kwart brak de zon op de Roggewoning door en ging de Wassenaarse storm enigszins liggen. Een schot van Brinkman was een prooi voor Van der Ven en ook Oliver Polkamp kreeg de bal niet voorbij de tweede doelman van Oranje.

Uit de tegenstoot was HGC er snel uit. Kenta Tanaka dacht even aan een fraaie wokkel, bedacht zich toch en draaide naar zijn backhand. Dat schot ging voorlangs. Daarmee was het nog niet gedaan in het tweede kwart. Bloemendaal mocht aanleggen voor nog twee corners. De eerste werd geweldig uit de kruising gehaald door Van der Ven, de tweede pushte Swaen onberispelijk binnen: 1-2.

Snelle gelijkmaker HGC

Werk aan de winkel voor de thuisploeg, al hielp de snelle gelijkmaker van Floris van der Kroon goed mee. Het voorbereidende werk was van Van Heijningen. Kroon verlengde zijn backhand en scoorde zo zijn eerste treffer van het seizoen. Een belangrijke. Lang kon HGC niet van die gelijkmaker genieten, binnen twee minuten completeerde Swaen vanaf kopcirkel zijn hattrick: 2-3. ‘Swaen’s corner zat er wel goed op’, reageerde Brinkman nuchter. ‘Uiteindelijk winnen we hier door zijn goals.’

Floris van der Kroon is uitzinnig na de gelijkmaker tegen Bloemendaal. Foto: Orange Pictures / Rene van Dam

Daarna was het bij tijd en wijle een heus slagveld op de Roggewoning. HGC’er Siem Schoenaker kreeg een hoge bal op zijn hoofd en speelde de wedstrijd uit met een tulband. De tijd werd ook even stilgelegd voor een blessurebehandeling van Van der Ven. De doelman kon de wedstrijd uiteindelijk wel hervatten. Bloemendaal-speler Jorrit Croon verliet wel aangeslagen het veld, naar verluidt liep hij geen blijvende schade op. Brinkman: ‘Er gebeurde heel veel. Er zaten een paar flinke duels bij. Mensen met hoofdwonden, andere blessures en kaarten. Daardoor werd het soms chaotisch. Dat was vooral voor het publiek vermakelijk.’

Kansen op de 3-3 kreeg HGC voldoende. Ook in ondertal, kort nadat Seve van Ass geel kreeg. Hij werd naar de kant gestuurd omdat HGC op dat moment twaalf spelers in het veld had staan.

Minimale verschillen

De Gazellen kwamen vanaf dat moment wel op het ‘strafcornerscorebord’; de ploeg mocht twee keer aanleggen. Dat leek zondag het verschil te maken, de twee strafcorners van de thuisploeg versus de zeven van de koploper.

Het leverde HGC uiteindelijk niet de verdiende gelijkmaker op. Daardoor zette de regerend landskampioen opnieuw een uitstekende stap richting de play-offs, die na vijftien wedstrijden met een voorsprong van veertien punten op nummer vijf Rotterdam al bijna binnen zijn.


6 Reacties

 1. lize

  Moeten we nou die Topper via de Webcam volgen :<,Geweldig idee om De Beste Club Competitie van de Wereld te promoten TOP !zullen de Sponsoren leuk vinden .... !

  1. frans-j

   Kunnen we het middenveld ook meteen weghalen. Komt toch niet in beeld. Is het veldenprobleem ook meteen opgelost

 2. aernoud-lippmann

  Roep al een week dat het onbegrijpelijk is dat NOS hier niet is . Net als dat het te zot is dat nu Australië niet komt de dubbel van a.s weekend niet geschrapt zal worden .....

  1. pacoh

   Daar hebben we toch een HHCV voor? Opkomen voor het belang van de clubs

 3. jan

  Vrijdag as wordt Bloemendaal verlost van 3 punten winst 😇

 4. stekel

  HHCV is meer een sociaal discussie platform en heeft geen stem, die mogen ze wel laten horen. Maar das iets anders.


Wat vind jij? Praat mee...