Bloemendaal blijft ook na bezoek in Eindhoven ongeslagen

Bloemendaal blijft ook na het bezoek bij Oranje-Rood ongeslagen. De landskampioen counterde in Eindhoven en topscorers Tim Swaen en Roel Bovendeert bewezen opnieuw hun dienst voor de ploeg van Michel van den Heuvel, waar Jorrit Croon (knieblessure) en Floris Wortelboer ontbraken (voet in gips). Het veldspel was grotendeels voor Oranje-Rood, maar de koploper pakte de punten: 2-4. 

Het is een opmerkelijk gezicht. Geen Dames 1 in het voorprogramma van Heren 1, maar Jongens B1 van Oranje-Rood tegen hun leeftijdsgenoten uit Almere. Eigenlijk zou die wedstrijd opgevolgd worden door JA1, maar zij moesten wijken naar het oude hoofdveld van de club uit Eindhoven. Een experiment vanuit de clubs zelf om de binding met de jeugd te versterken en zo een oplossing te vinden voor de minder populaire speelrondes op de vrijdagavond. 

Oranje-Rood bepaalt het spel

Een experiment dat door een volle tribune aanschouwd wordt. In Eindhoven lijkt het niet uit te maken of er op zaterdag of zondag gehockeyd wordt. Het publiek is aanwezig. Datzelfde publiek zag ook dat Oranje-Rood al na een halve minuut op voorsprong had kunnen en misschien wel moeten staan. Een splijtende pass op Jamie van Aart zette hem alleen voor Maurits Visser, maar de jongeling vergat de bal rustig binnen te pushen. Het startsein van Oranje-Rood, dat het spel in eigen huis bepaalde. Ook Thibeau Stockbroekx kreeg in de eerste paar tellen een dot van een kans. Met wat meer geluk had het zo 2-0 kunnen staan in Eindhoven. 

Foto: Bart Scheulderman

Eerste kans voor Tim Swaen

Dat geluk was er wel aan de andere zijde. Bloemendaal dwong het geluk af en werd daarbij geholpen door Joep de Mol. De Brabantse verdediger scoopte vanuit de as van het veld, maar raakte de bal compleet verkeerd. Glenn Schuurman kreeg de bal prompt in zijn stick gespeeld en haalde een strafcorner. Met Tim Swaen was de eerste poging voor de bezoekers meteen raak. Tweede keeper Sander van Berkel zat er nog aan, maar de bal ging snoeihard de kruising in. Dat had niks te maken met de kwaliteiten van Van Berkel, die onder de lat staat omdat Pirmin Blaak nog herstellende is van een hersenschudding. Hij pakte de drie volgende inzetten van Swaen. En dwong daarmee eigenhandig een variant van Bloemendaal af. 

Die variant ging raak. Swaen pushte richting Roel Bovendeert, de aangever. Hij deed wat hij het beste kan: binnen tippen. Zo stond het 0-2 in Eindhoven, in een wedstrijd waar Bloemendaal het moest hebben van de counter. Het werd nog erger voor de thuisploeg toen Florian Fuchs nog voor rust het derde doelpunt maakte voor de bezoekers. Thierry Brinkman sloeg hard richting de cirkel en bij de paal stond de Duitser vogelvrij. 

Foto: Bart Scheulderman

Maurits Visser gepasseerd

Maar vlak na rust moest de minst gepasseerde keeper van de Hoofdklasse Heren toch incasseren. Maurits Visser had nog een antwoord op de sleep van Mink van der Weerden, maar niet op de beoogde voorzet van Joep de Mol, die de bal in de rebound kreeg. Hij wilde voorgeven, maar zijn inzet belandde in de goal. De tweede goal voor de verdediger in Eindhovense dienst. Toen even later Visser opnieuw gepasseerd werd, stond daar nog Mats de Groot op de lijn. Hij redde op de push van Van der Weerden koelbloedig en maakte daarmee duidelijk er geen wedstrijd meer van te willen maken.

Thibeau Stockbroekx kreeg nog dé kans op de aansluitingstreffer. Visser was al weg, Thomas Briels gaf voor en de stick van Stockbroekx lag keurig op de grond. Maar binnentippen mislukte, de bal ging naast. De verbazing klonk vanaf de tribunes. Hoe kon die bal naast?

De slotminuten speelde Bloemendaal met tien man, omdat Sander ’t Hart bestraft werd voor een hak op een stick. Maar met tien man was daar Thierry Brinkman die de vierde treffer binnen pushte, 1-4. Hoewel de wedstrijd nooit spannend werd, was daar toch de eretreffer voor Van der Weerden. Hij pushte raak vanaf kopcirkel en maakte daarmee zijn 250ste treffer in de reguliere competitie. Een lichtpuntje in het teleurstellende resultaat van de Eindhovenaren tegen de koploper: 2-4.

Het experiment lijkt ondanks het resultaat op Oranje-Rood te zijn geslaagd. ‘Super Sunday’ werd op deze koude zaterdagmiddag in november omgedoopt tot ‘Special Saturday’. Met de komst van een DJ, een Elvis look-a-like en een special act, is de derde helft niet anders als op een zondag. Alleen niet voor de hoofdrolspelers van deze 16de november. Bloemendaal staat over 23 uur lijnrecht tegenover Rotterdam en ook Oranje-Rood kan zich in deze korte herstelperiode opmaken voor topper nummer twee, op bezoek bij Kampong. 


5 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Knap om zonder 2 sterspelers alsnog te winnen! Bloemendaal is een stuk volwassener geworden met deze brede selectie, Swaen doet niet langer onder voor Van De Weerden. Ben benieuwd naar de topper tegen Rotterdam morgen.

 2. Louise12

  knap?? bl'daal heeft naast die 2 'sterspelers' weer genoeg gekocht de laatste jaren....dus lijkt me niet echt een probleem.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Knap inderdaad! Kampong trekt 2 internationals aan, maar lijkt vooralsnog er niet op vooruitgegaan. Bloemendaal levert een international in, twee internationals zijn geblesseerd, en ze spelen nog beter dan vorig jaar op volle sterkte.

 3. ericst29

  Ik weet niet welke wedstrijd de verslaggever heeft gezien, doch Bloemendaal was heer en meester in Eindhoven; ze gaven wat gas terug na de ruime voorsprong en OR kwam wat beter in het spel in het 3e kwart. Verdediging van OR was redelijk kansloos tegenover de spitsen van Bloemendaal. Vd Weerden en De Mol, dat kan echt niet volgend jaar....hoewel Swaen ongelovelijk veel ruimte kreeg voor zijn corner en deze nog ruim anderhalve meter `mee de cirkel in kon nemen`, acht ik deze zeker niet minder dan die van Van de Weerden. Aangezien er in de begeleiding van Oranje niet doorgeselecteerd wordt, helaas, dan toch wel zeker in de spelersgroep?

 4. gaston-orozco

  Ik vermoed dat er toevoegingen aan de groep zullen zijn voor de pro league. Croon is gewond en misschien ook enkele anderen. Zeker geen reden om te suggereren dat de groep gesloten is.


Wat vind jij? Praat mee...