Bob de Voogd verruilt Oranje-Rood voor ‘avontuur’ bij Braxgata

Bob de Voogd gaat Oranje-Rood verlaten. De 30-jarige aanvaller speelt vanaf komend seizoen voor Braxgata. Bij de Belgische club uit Boom komt De Voogd mede-international en oud-ploeggenoot bij Oranje Zwart Sander Baart tegen. In het verleden speelde ook Ronald Brouwer bij Braxgata.

‘Na vijftien jaar Hoofdklasse en twaalf jaar daarvan in Eindhoven, is het moment aangebroken om een nieuwe stap in mijn hockeycarrière te zetten’, zegt De Voogd in het persbericht. ‘Oranje-Rood heeft zo veel voor mij betekend in mijn ontwikkeling, zowel als hockeyer als persoon. Dat zal ik, samen met alle sportieve successen en gesloten vriendschappen, altijd koesteren.’

Bob de Voogd viert een treffer van Oranje-Rood in het duel met HGC (4-5). Foto: Willem Vernes

Nationale en internationale successen

Met Oranje Rood en voorloper Oranje Zwart was de 133-voudig international in die twaalf seizoenen zeer succesvol. In 2014, 2015 en 2016 werd hij landskampioen. In 2015 veroverde de aanvaller de titel in de Euro Hockey League. Daarnaast stond De Voogd in 2014 en 2017 in de finale van de EHL.

Het avontuur om ergens anders te spelen, begon steeds meer de bovenhand te krijgen. Bob de Voogd

De overstap naar Braxgata was geen gemakkelijke keuze, zo zegt De Voogd. ‘Oranje-Rood is een mooie club met een fantastisch team met vrienden waarmee ik vele jaren succesvol heb samengespeeld. Maar het avontuur om ergens anders te spelen, begon steeds meer de bovenhand te krijgen. Een andere competitie, nieuwe teams, ploeggenoten en ambities trokken mij steeds meer aan. Vorig seizoen begonnen de eerste gesprekken en na afgelopen WK heb ik de knoop doorgehakt.’

‘Natuurlijk heb ik van Sander Baart, mijn oud-ploeggenoot bij Oranje-Rood, goede verhalen gehoord’, gaat De Voogd verder over zijn keuze voor Braxgata. ‘Ook Ronald Brouwer heeft alleen maar positief gesproken over de Belgische club. Daarbij is Braxgata een echte familieclub met enthousiaste leden en grote ambities. Ik kijk uit naar mijn tijd daar.’


5 Reacties

 1. ebaart

  Welkom in België, Bob ;) Goeie keuze... je groeit als mens én speler door af en toe eens uit die comfort zone te stappen!

 2. rancoburgzorg

  "Het avontuur". Jaja. Dat zeiden voetballers 25 jaar geleden ook als ze naar een andere club gingen. Nu vertellen ze in de voetbalwereld openlijk dat ze ergens anders wat meer kunnen verdienen. Daar is trouwens helemaal niks mis mee. Hockeyers moeten ook eens wat volwassener worden over waarom ze naar een andere club gaan. De fans kunnen dat aan. Echt.

 3. robvisser

  Hopelijk vergaat het hem beter dan Maartje Paumen die ook uit haar comfortzone stapte, maar volgens mij niet echt gelukkig werd in België. Maar Bob zal zeker niet slecht verdienen en er zijn natuurlijk wel mindere plekken dan Braxgata om stilaan te gaan afbouwen.

 4. conegut

  In 1976 werd er al een liedje over geschreven door een Zweedse pop band. Money, Money, Money. Gefeliciteerd met de overstap.

 5. brigittelootens

  Heel veel succes Bob en welkom in België !


Wat vind jij? Praat mee...