Brinkman: ‘Op het laatst was het overleven’

Voor de neutrale toeschouwer was het eerste play-offduel tussen Kampong en Bloemendaal smullen geblazen: veel actie, veel kansen en twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. ‘Dit was een wedstrijd waar megaveel inzat’, zegt Thierry Brinkman enthousiast na de ereronde van Bloemendaal. Hij maakte de winnende voor Bloemendaal in de 55ste minuut van de wedstrijd, en vierde die zo uitgelaten alsof hij dat toén al wist.

‘Het is gewoon bizar, zo’n playoff-wedstrijd’, lacht Brinkman. ‘Dat geeft ook extra ontlading.’ Bloemendaal kwam in de veertiende minuut op voorsprong via Tim Jenniskens, maar vervolgens was het de beurt aan Kampong. Twee keer sleepte Martijn Havenga raak, waardoor de Mussen in de tweede helft weer tegen een achterstand aankeken. Vervolgens waren het twee Bloemendaalse Brinkmans die die achterstand weer ombogen: Jasper Brinkman met een intikker en Thierry met een backhandschot.

Weg is weg

Wat volgde was een fase waarin Kampong nog flink aandrong. Keeper David Harte werd gewisseld en de Utrechters drongen in de slotfase meerdere malen de Bloemendaalse cirkel binnen. ‘Op het eind was het overleven’, merkte Brinkman. Elke bal die Bloemendaal toen nog kreeg werd hard over de zijlijn geslagen: weg is weg. Maar: de Mussen doorstonden de reeks aanvallen. ‘Klasse, dat we de winst naar ons toe trokken’, vindt Brinkman.

Bloemendaal eindigde de competitie weliswaar als koploper, maar speelde niet de beste tweede seizoenshelft. ‘Van de vier toppers verloren we er drie en speelden we de laatste, tegen Rotterdam, gelijk’, stelt Brinkman. Kampong daarentegen zat in de flow na de winst op Oranje-Rood. Brinkman relativeert het. ‘Wat is een goede uitgangspositie? Als we alles hadden gewonnen was dat misschien ook geen goede voorbereiding.’

‘Uit ander vaatje tappen’

‘De play-offs zijn gewoon een ander verhaal’, stelt hij. ‘Dan weet je dat je uit een ander vaatje moet tappen.’ Dat bleek vanavond eens te meer. ‘Het was gaan, beuken, dóór’, vat Brinkman het samen. Maar: dit is nog maar de eerste slag en daar is de aanvaller zich maar al te zeer van bewust. ‘We staan 1-0 voor, maar het is een drieluik. Alhoewel: ik hoop dat we het zaterdag al kunnen beslissen.’