Caspar van Dijk verruilt Oranje-Rood voor Amsterdam

Oranje-Rood-middenvelder Caspar van Dijk speelt het komende seizoen voor Amsterdam Heren 1. De 21-jarige doorliep de jeugdopleiding van Oranje Zwart en speelde één seizoen voor Tilburg. Hij werd met Oranje Heren Zaal wereldkampioen en speelt volgende week het Europees Kampioenschap Onder 21 met Jong Oranje. Daarna sluit hij aan bij de selectie van de hoofdstedelingen.

Van Dijk is de derde aanwinst van Amsterdam, na Casper Horn (Schaerweijde) en keeper Philip van Leeuwen (Cartouche). Daartegenover staat het vertrekt van goalie Laurens Goedegebuure, Robert Tigges en Sander ’t Hart.

Een compleet overzicht van de transfers bij de Hoofdklasse Heren vind je hier.

 

View this post on Instagram

Komend seizoen maakt Caspar van Dijk de overstap van @hcoranjerood naar @ahbc_heren1. De 21-jarige aanvallende middenvelder speelde in de jeugd bij #OranjeZwart, daarna speelde hij één seizoen voor @hctilburg om ervaring op te doen en vervolgens keerde hij weer terug naar #OranjeZwart (inmiddels @hcoranjerood). In 2015 werd Caspar #Wereldkampioen met het #nederlandselftal #zaalhockey en aankomende week gaat hij wederom voor #goud, ditmaal met #JongOranje op het #EuropeesKampioenschap in #Valencia. Na zijn toernooi met #JongOranje sluit Caspar aan bij de selectie van @ahbc_heren1. Wij kijken er naar uit om deze talentvolle speler te verwelkomen op @ahbchockey en wensen @casparvandijk veel succes aankomend seizoen!

A post shared by AH&BC (@ahbchockey) on


Wat vind jij? Praat mee...