Ceulemans: het gat vullen dat Bouwens achterlaat bij Kampong

Met het vertrek van Erik Bouwens bij Kampong, begin juli, kwam een plekje vrij op het Utrechtse middenveld. Coach Alexander Cox had al snel een naam in gedachten: Ties Ceulemans (24), aanvoerder van overgangsklasser Schaerweijde. Een lang gesprek en een afrondend telefoontje was genoeg voor de man uit Zeist. Nu moet hij de nieuwe kracht op het middenveld worden.

Het laatste duel voor de Utrechters eindigde toch een beetje in mineur. De landskampioen verloor in de troostfinale van de ABN AMRO Cup namelijk met 1-7 van Oranje-Rood, ook de tegenstander van volgende week in de Hoofdklasse. Maar voor Ceulemans en co is het geen ramp: sterkhouders zoals Robbert Kemperman, Sander de Wijn en Bjorn Kellerman genieten nog even van de rust na een drukke zomer. Daartegenover stond de terugkeer van onder andere Mink van der Weerden en Bob de Voogd bij de Eindhovense tegenstander. ‘Vandaag was zeker een moeilijke wedstrijd’, reageert Ceulemans na afloop van het verloren duel.

Ondanks de dikke nederlaag, en een vierde plaats in de ABN AMRO Cup, is het genieten voor Ceulemans. Superlatieven schieten bij de 24-jarige tekort om zijn eerste periode bij de landskampioen te beschrijven: ‘superblij’, ‘supergaaf’ en ‘superleerzaam’ komen veelvuldig voorbij. ‘Ik heb het al helemaal naar mijn zin. Ik merkte meteen dat het een hecht team is. Voor mij persoonlijk is het wel even aanpoten, maar ik wil nu alles eruit halen wat erin zitten. En dan komen spelers zoals David Harte en Robbert Kemperman nog. Die kunnen nog wat extra’s brengen.’

‘Alexander, ik moet het gewoon doen!’

Een aantal weken ging hij ervan uit met Schaerweijde voor het tweede seizoen op rij de jacht op promotie in te zetten. De ploeg uit Zeist had afgelopen seizoen een goede uitgangspositie in de play-offs, maar verloor de drieluiken van achtereenvolgens SCHC en Almere. Een bittere pil voor Ceulemans, maar een belletje van Cox deed naderhand wonderen. ‘Pas na de play-offs kwam alles tot stand. Het was dan ook laat bekend dat Erik Bouwens wegging. Ik speelde een redelijke play-offs, kom zelf uit Utrecht en vind Kampong een mooie club. Dan valt alles op zijn plek.’

Daarna ging het snel bij de nieuweling: ‘Ik had een echt goed gesprek met Alexander en wist meteen dat ik het wilde. De dag erna belde ik hem op: ‘Alexander, ik moet het gewoon doen!’ De voorbereiding was dan ook een soort ontdekkingsreis voor de middenvelder, die door de grote lijst aan afwezigen ook in de aanval moest staan. Zo ook tegen Oranje-Rood. ‘Ik moet zeggen, het was lang geleden dat ik in de voorhoede stond’, lacht hij. ‘Maar over het algemeen is een rol op het middenveld geschetst voor mij, dus daar ga ik voor.’ Volgende week gaan de Utrechters dus in herkansing tegen Oranje-Rood. Zonder Bouwens, maar met een gemotiveerde Ties Ceulemans op het middenveld.


Wat vind jij? Praat mee...