Den Bosch-goalie Visser: ‘Ik wilde eerste keeper worden’

Den Bosch-keeper Maurits Visser (20) heeft zijn draai gevonden bij zijn nieuwe club. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Bloemendaal, waar hij Jaap Stockmann voor zich moest dulden. ‘Ik wilde wel eens eerste keeper worden.’

Het was zomaar een moment in de eerste helft. Afgelopen zondag, tegen Rotterdam (1-3 nederlaag). Visser zag Seve van Ass op hem afkomen. Niemand in de buurt; het was hij tegen Van Ass. Visser stormde op ‘m af, Van Ass moest om ‘m heen. Hij passeerde Visser rechtsom. En haalde uit.

Maar de hoek was te lastig. De bal ging voorlangs.

‘Ik dacht gewoon: ik ga op ‘m af’, blikt Visser terug. ‘Seve nam de bal aan en had z’n hoofd naar beneden gericht. Toen dacht ik: ik heb ‘m. Hij keek echter net op tijd omhoog en ging langs me heen. Maar hij miste wel. Je kunt zeggen dat ik goed druk op hem gezet. Maar je kunt ook zeggen: mazzel dat ie naast gaat.’

Eerste keeper

Hoe dan ook, Visser is in ieder geval blij dat hij eerste keeper is. ‘Na 2 jaar Bloemendaal wilde ik wel eens eerste keeper worden. Als een club als Den Bosch dan komt, is het moeilijk ‘nee’ zeggen. Dat ik nu eerste keeper van een Hoofdklasser ben, is natuurlijk fantastisch. Den Bosch is ook een leuke club. Vanaf minuut 1 voelde ik me hier thuis.’

Desondanks blijft Visser, ook doelman van Jong Oranje, kritisch op zijn eigen spel dit seizoen. ‘Af en toe gaat er een balletje in die ik graag had willen hebben. Dat is al een aantal keer gebeurd en daar baal ik van. Aan de andere kant pak ik natuurlijk ook een paar goeie ballen. Het is ook niet zo dat we door mij verliezen. Ik maak me er ook geen zorgen om. Dit zijn pas mijn eerste wedstrijden in de Hoofdklasse.’