Den Bosch Heren trekt Argentijnse topscorer Della Torre aan

Den Bosch Heren 1 heeft voor komend seizoen vier nieuwe spelers vastgelegd. De Argentijnen Nicolas Della Torre en Joaquin Menini, Jasper Tukkers en Imre Vos zijn de volgende jaargang te bewonderen aan de Oosterplas.

Della Torre is afkomstig uit de Argentijnse competitie, waar hij topscorer is bij Ciudad de Buenos Aires. Menini, die onderdeel uitmaakte van de gouden olympische selectie, komt over van HGC.

Coach Eric Verboom: ‘Met deze twee technische aanvallers kunnen we het vertrek van onder anderen Sebastien Dockier compenseren. Ik verwacht dat ze snel in ons systeem zullen passen en renderen.’ De Argentijnen zullen half augustus in Nederland zijn en een groot gedeelte van de voorbereiding mee kunnen maken. Met beide spelers heeft Den Bosch meerjarige overeenkomsten gesloten. De Brabanders verwelkomen tevens twee talentvolle jongens uit de regio. Jong Oranje-speler Tukkers maakt de overstap vanuit Push, verdediger Vos komt over van Nijmegen.

Namens het bestuur laat Mark Damman weten zeer verheugd te zijn met de komst van deze vier spelers. ‘De aantrekkingskracht van onze club is door onze recente goede prestaties gestegen. Het internationale netwerk dat we met elkaar hebben zorgt ervoor dat we doelgericht naar spelers kunnen kijken en kunnen selecteren op kwaliteit, ambitie en karakter. Door het aantrekken van deze jongens hebben we in grote lijnen de ploeg voor komend seizoen bij elkaar, maar er kan nog van alles gebeuren.’

Eerder werd bekend dat Den Bosch de Belg Mathew Cobbaert heeft aangetrokken. Daartegenover staat het vertrek van Floris Wortelboer (Bloemendaal), Dockier (Beerschot), Jimmy Doomernik (stopt), Kieran Govers (Australië), Nick Budgeon (HGC) en Michael Minar (onbekend).

Lees ook

Het complete transferoverzicht van de Heren Hoofdklasse 2017/2018


3 Reacties

 1. Topkeepertje

  Al die middelmatige buitenlandse spelers maken het Nederlandse Hockey kapot .

  1. Derrick Bijker

   Heel middelmatig: Olympisch kampioen en topscorer van de Argentijnse competitie.

 2. kcinna

  @topkeepertje: haal de "middelmatige" uit je zin en ik ben het met je eens


Wat vind jij? Praat mee...