‘Dit Bloemendaal is onervaren maar heeft meer hockeyvermogen’

Grote namen als Jaap Stockmann, Jamie Dwyer, Tim Jenniskens en Xavi Lleonart vertrokken aan het einde van vorig seizoen bij Bloemendaal, maar de Mussen sloegen deze zomer ook toe op de transfermarkt en haalden met onder andere Arthur van Doren en Jorrit Croon opnieuw veel kwaliteit in huis. Hoe kijkt Michel van den Heuvel aan tegen zijn selectie, zijn ze klaar voor de competitiestart van zondag en wat verwacht hij van komend seizoen? Is na acht jaren zonder landstitel de jacht op het kampioenschap weer geopend? 

Om hier aan de vooravond van de start van de Hoofdklasse de antwoorden op te krijgen, bezochten we donderdag de avondtraining op ’t Kopje. Na afloop van de scherpe training spraken we Michel van den Heuvel. Sterspeler Florian Fuchs moest na een ongelukkige botsing halverwege het veld verlaten voor een bezoekje aan het ziekenhuis om zijn lip te laten hechten.

Bekijk het interview met de coach van Bloemendaal hierboven.

Wereldspeler Arthur van Doren

Deze zomer maakte de Belgisch topinternational Arthur van Doren de overstap van Dragons naar Bloemendaal. Aankomende zondag maakt hij, na een maand voorbereiding, zijn eerste minuten in de Hoofdklasse wanneer het seizoen begint met de uitwedstrijd tegen Almere. Hoe bevalt het hem op ’t Kopje, hoe gaat hij om met de druk en de hooggespannen verwachtingen die er bij de titel ‘Beste Speler van de Wereld’ horen en hoe is het voor hem om na jaren zonder zijn broer Loïc op het veld te staan?

Bekijk het interview met Van Doren hieronder.

 


1 Reactie

  1. floppieenteun

    Waanzinnig goede interviewer en een absolute topcoach. Mooi interview op Hockey.nl. Het valt me op dat er de door de buitenwereld vaak een enorme druk wordt gelegd op Bloemendaal. Dit is eigenlijk al vanaf de laatste landstitel zo. Bloemendaal moet de play-off's halen, Bloemendaal moet kampioen worden en Bloemendaal moet de EHL winnen. Bovendien wordt Bloemendaal door velen, ten onrechte, beschouwd als een koopclub. Alles en iedereen bij Bloemendaal zou er goed aan doen hier niet in mee te gaan. Laat v/d Heuvel, in samenspraak met Bloemendaal iconen, vooral blijven bouwen aan een elftal voor de toekomst. Veel ervaren topspelers (Stockmann, Jenniskens, Lleonart en Dwyer) hebben de club na vorig seizoen verlaten. Daaronder ook creatieve en aanvallende topspelers (Dwyer en Lleonart). De plaatsen van deze spelers zijn ingenomen door: Visser, Croon en van Doren. Spelers die aan het begin van een ongetwijfeld grote hockeycarrière staan. Naar mijn mening bulken de eerste 14 spelers op de spelerslijst van Bloemendaal voor dit seizoen van hockeyvermogen en talent. Het moet alleen een nog beter team worden (en dat al in de maand september). Lastig met zo'n korte voorbereiding. In het teambelang denken, taken uitvoeren, scherpte/fitheid en vooral veel spelvreugde uitstralen is belangrijk. Verder moet je naar mijn idee met deze selectie eerder waken voor onderschatting dan dat je moet werken aan zelfvertrouwen. De nummers 15 & 16 op de lijst zijn: Wiese en Luijckx. Wiese is een ervaren (hoofdklasse) speler maar heeft nog nooit in de echte top van de hoofdklasse gespeeld. Ben benieuwd naar wat hij dit seizoen laat zien. Ben positief over wat ik tot nu toe (voornamelijk ABN Amro cup) van hem heb gezien. Hij oogt fit en gedreven en laat technisch goed hockey zien. Ben ook benieuwd naar wat Luijckx gaat doen. Luijckx is een nog jonge en onervaren speler die verleden jaar voornamelijk met de selectie heeft meegetraind en nu is toegevoegd aan de selectie. Verder vind ik het opvallend dat Jenniskens en W. Jolie als de nummers 17 & 18 op de lijst staan. Ben echt benieuwd wat hun rol gaat worden. En als ze geen rol hebben waarom staan ze dan als nummers 17 & 18 op de lijst (zeker gezien het drukke programma van dit seizoen)? De nummers 17 & 18 rouleerden vorig seizoen tijdens competitiewedstrijden immers gewoon mee. Bovendien heb je met: Kessing en Stockmann (nummers 19 & 20) nog twee reserve spelers achter de hand. Gaat een mooi seizoen worden!


Wat vind jij? Praat mee...