Dramatisch einde carrière Dennis Warmerdam

Deze week kreeg Pinoké-aanvaller Dennis Warmerdam de uitslag van een serie testen die uitsluitsel moesten geven over het al dan niet aanslaan van de chemotherapie die hij in januari onderging, nadat in november van het afgelopen jaar een zeldzame kankervorm ontdekt werd in zijn armHelaas kreeg de spits het meest ongunstige scenario te horen. In plaats van kleiner geworden, is de tumor gegroeid.

‘Dennis heeft tien weken geleden een zogenaamde perfusie aan zijn rechter onderarm ondergaan, waarbij het doel was om de tumor te verkleinen, zodat het blijvend letsel bij de vervolgbehandeling zou kunnen worden beperkt’, vertelt tophockeycommissaris Michiel Hilders. ‘Helaas is de behandeling niet aangeslagen en is de tumor in Dennis’ onderarm gegroeid.’

De vervolgbehandeling – die op dit moment nog meerdere mogelijke scenario’s kent – zal er zeker toe leiden dat de functionaliteit in Warmerdams arm dusdanig beperkt zal zijn, dat zijn hockeycarrière per direct eindigt. ‘Het is afschuwelijk nieuws. Voor Dennis, voor zijn familie, zijn vriendin, zijn vrienden, zijn team, voor de club. We hebben met z’n allen continu de hoop gehouden dat we wakker zouden worden uit deze nachtmerrie, maar die hoop is nu vervlogen. Dit komt bij iedereen keihard aan. Uiteraard blijven wij Dennis tijdens zijn behandeling door dik en dun steunen, hij blijft onderdeel van ons team’, aldus Hilders.

Zondag laatste thuiswedstrijd

Aanstaande zondag speelt Pinoké Heren 1 de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen Amsterdam. Bij deze wedstrijd zal Warmerdam onderdeel zijn van de wedstrijdselectie van coach Jesse Mahieu. Warmerdam heeft ervoor gekozen om de laatste weken van het seizoen, ondanks de pijn in zijn arm, zoveel als mogelijk mee te trainen en te spelen met zijn team. Nog één keer wil hij alles op alles zetten om met zijn team het maximale na te streven. Het tekent de absolute winnaarsmentaliteit van Warmerdam, waarmee hij een inspiratiebron voor velen is.

Dit bericht verscheen ook op de website van Pinoké. Indien u Dennis een bericht wilt sturen dan kan dat op Dennisw_94@hotmail.com.


1 Reactie

  1. vakantie

    Heel veel Sterkte Dennis


Wat vind jij? Praat mee...