Duits international Niklas Wellen naar Pinoké

Pinoké heeft zich voor de komende twee seizoenen versterkt met Duits international Niklas Wellen. De 25-jarige aanvaller komt over van Crefelder HTC, waar hij al sinds zijn zestiende in het eerste team speelde. Wellen heeft 133 caps achter zijn naam. Hij scoorde daarin 39 keer. Na Australiër Aran Zalewski is hij de tweede internationale versterking voor de Steekneuzen.

‘We zijn wij erg content met de komst van Niklas’, zegt Commissaris Tophockey Michiel Hilders. ‘Hij is een bijzonder sterke aanvaller die perfect past bij onze ambitie om door te groeien richting top van de Hoofdklasse. Niet alleen het team wordt er sterker van, maar hij gaat ook een rol spelen bij de verdere ontwikkeling van jonge talenten.’

Volgens Wellen gaat er voor hem ‘een droom in vervulling’. ‘Ik heb er nooit een geheim van gemaakt om ooit in de Nederlandse competitie te willen spelen. Pinoké heeft een prima spelersgroep en ik ga er alles aan doen om daarmee richting playoff-plekken te gaan.’


2 Reacties

  1. haags-hopje

    Ik heb de indruk dat er bij Pinoké de afgelopen jaren net zo veel geld wordt besteed als bij clubs als Den Bosch en HGC. Ook al jarenlang een goede jeugdopleiding, maar toch nog steeds niet echt aangehaakt. Benieuwd of dat komend jaar (of misschien al dit jaar?) wel gaat lukken.

  2. conegut

    Sinds kort doen ze het goed door de juiste investering, staan in het linkerrijtje toch ? Overbruggingsfase tot jeugd definitief doorbreekt. Pinoke kan wel eens het grote Amsterdam voorbij streven doordat zij vasthouden aan spelers die klaarblijkelijk niet meer goed genoeg zijn. Te lang geteerd op de vaste namen en stil blijven staan. Hulde aan Michiel Hilders en zijn team. Op naar de top !


Wat vind jij? Praat mee...