Duo Siepman en Van Eijk nemen taken Van Gent over bij Oranje-Rood

Assistenten Toon Siepman en Jeroen van Eijk zitten komende zondag bij het competitieduel van Oranje-Rood tegen Tilburg op de bank. Het duo neemt ‘tot nader order’ de taken over van Roger van Gent, die donderdag opstapte als coach van de Eindhovense formatie.

Vier wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie hakte Van Gent de knoop door nadat hij tot de conclusie was gekomen dat hij de ploeg niet meer kon raken. ‘Elk vertrek dat plotseling is, moeten we zien te managen. Wij respecteren zijn beslissing’, zegt bestuurslid Tophockey Harry van Hout op het besluit van Van Gent.

Slechte reeks

Oranje-Rood kende na de winterstop een slechte reeks. De ploeg verloor in de competitie van HGC, Almere, Kampong en Bloemendaal en afgelopen week werden de Eindhovenaren al in de achtste finales van de EHL uitgeschakeld. De ploeg is nog wel kansrijk voor de play-offs in de Hoofdklasse. Momenteel bezet Oranje-Rood een vierde plaats, maar staat het in punten gelijk met nummer vijf Den Bosch. Ook Amsterdam, dat zesde staat, heeft de Eindhovense formatie binnen handbereik. Zondag staat het treffen met Tilburg op het programma, dat in de vorige competitieronde verrassend met 2-0 won van koploper Bloemendaal.

Roger van Gent stapte donderdag op als hoofdcoach van de heren van Oranje-Rood.

Met het opstappen van Van Gent kwam er een einde aan zijn derde periode in Eindhoven. In september 2017 werd hij aan de technische staf toegevoegd nadat de ploeg van toenmalig coach Lucas Judge slecht aan de competitie was begonnen. Vervolgens werd in januari 2018 bekend dat Van Gent bij de start van het huidige seizoen Judge zou opvolgen als coach. Eerder was Van Gent van 2001 tot en met 2005 en van 2007 tot en met 2010 al hoofdcoach van Oranje Zwart, dat in 2016 met EMHC fuseerde tot Oranje-Rood. In 2005 behaalde Van Gent de eerste landstitel uit de clubhistorie met de Brabanders.

Opvolger op korte termijn

Het is nog niet bekend wie volgend seizoen aan het roer zal staan bij Oranje-Rood. Op de website van de club wordt gemeld dat op korte termijn een bekendmaking valt te verwachten. ‘Dat is een ruim begrip en we doen daar verder geen uitspraken over’, zegt Van Hout.


6 Reacties

 1. jappiekrekel

  Vraag blijft. Nam de coach afscheid.. of werd hem geen andere keus gelaten. Van Gent is fatsoenlijke en integere professional, daar geen twijfel over.

 2. sa-te-t

  Deze vraag is totaal niet relevant. Wat wel relevant is, is de vraag of dit gaat helpen...

  1. jappiekrekel

   Nee, ergo belangrijk om de werkelijke achtergrond te kunnen.. dan pas weet je of de (tijdelijke) oplossing kans van slagen heeft

  2. ruurdjanrauwerda

   Eens, bestuur kiest voor assistenten. Heeft daar dus vertrouwen in. Van Gent neemt als gentleman wat er echt gebeurd is & wat er echt ontbrak mee naar huis en daar blijft het. Van Gent kan niet na zijn opstappen verantwoordelijk worden gehouden voor hoe het team en het door het-bestuur-samengestelde-begeleidingsteam nu gaan presteren.

 3. Esther BoschvanRoozendaal

  "Ome" Toon regelt het wel even !


Wat vind jij? Praat mee...