Dylan Wotherspoon, wéér de smaakmaker van Den Bosch

Het scorebord van Amsterdam gaf zondagmiddag nog anderhalve minuut te spelen aan toen het 19-jarige Den Bosch-talent Noud Schoenaker de bal vanaf links voorgaf. Daar, pal voor het doel, stond zijn teamgenoot al te wachten. Glijdend op zijn buik kreeg Dylan Wotherspoon zijn stick tegen de bal. Doelpunt, de winnende (1-2).  

Wotherspoon gooide zijn armen in de lucht en sprintte naar de hoek van het veld, waar zijn teamgenoten hem bestormden. Tot verbazing van zo’n beetje iedereen in het Wagener Stadion floot de scheidsrechter meteen af. Den Bosch-coach Eric Verboom sprong het veld in, liet van zich horen door middel van een regelrechte oerkreet en ving de net zo blije Gijs Campbell op in zijn armen. Het was ze gelukt! Ze hadden potjandorie Amsterdam verslagen.

AMSTELVEEN - Vreugde bij Eric Verboom (Den Bosch) en links Gijs Campbell (Den Bosch) de competitie hoofdklasse hockeywedstrijd Amsterdam-Den Bosch (1-2). COPYRIGHT KOEN SUYK

(foto: KNHB/Koen Suyk)

 

‘Ik dook naar de bal en ik dacht: ik raak ‘m of ik mis ‘m. Maar ik raakte ‘m. Een enorme opluchting. We hebben van Amsterdam gewonnen, een fantastisch resultaat voor de club’, sprak de Australische matchwinner, die een minuut of 10 voor zijn winnende treffer Amsterdam terug op gelijke hoogte zag komen. Het was Justin Reid-Ross die een strafcorner binnensleepte. Eerder had Noud Schoenaker – weer hij ja – Den Bosch in de allereerste minuut op voorsprong gezet.

Moeilijk jaar achter de rug

Wotherspoon is met maar liefst 6 goals uit 5 wedstrijden uitstekend begonnen aan zijn avontuur in Nederland. Opmerkelijk, vindt hij zelf ook wel een beetje, omdat hij een moeilijk jaar achter de rug heeft. Mede door een hamstringblessure werd hij niet geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daar is hij behoorlijk ziek van geweest – en dan drukt hij zich waarschijnlijk nog zacht uit. Of het een met het ander te maken heeft, laat hij in het midden, maar Wotherspoon liet dit jaar ook deelname aan de Australian Hockey League schieten.

‘Ik heb besloten daar niet aan mee te doen. Misschien zien anderen dat als een offer en word ik nu niet geselecteerd voor Australië, dat zou kunnen. Begrijp me niet verkeerd: ik wil héél graag voor het nationale team uitkomen, maar ik heb er nu voor gekozen om meteen vanaf het begin van het seizoen aan te sluiten bij Den Bosch.’

‘Misschien mis ik 1 of 2 wedstrijden voor de winterstop’

Zondag was de finale van The Australian Hockey League. ‘The Victoria Vikings hebben voor het eerst sinds 18 jaar gewonnen geloof ik. Ik heb er vanochtend naar zitten kijken. Als ik mee had gedaan, had ik volgende week pas naar Nederland kunnen komen’, aldus de 23-jarige aanvaller. Zijn landgenoot Nick Budgeon neemt wel deel aan het statenkampioenschap en arriveert pas volgende week in Den Bosch.

Binnen een dag of 10 krijgt Wotherspoon – wiens vriendin nog altijd in Australië woont – te horen of de bondscoach hem opneemt in de Australische selectie. ‘Als ik geselecteerd word, dan doe ik mee aan de series in Melbourne en mis ik 1 of 2 wedstrijden voor de winterstop. Na de winterstop keer ik terug om de rest van het seizoen af te maken bij Den Bosch. Maar laat ik eerst maar eens geselecteerd worden.’ Tot die tijd ‘geniet’ hij van het weer in Nederland. ‘In Australië is het nu zomer, hier wordt het alleen maar kouder. Brrr.’

Amsterdam – Den Bosch 1-2 (0-1)
‘1 Noud Schoenaker 0-1
’58 Justin Reid-Ross 1-1 (sc)
’70 Dylan Wotherspoon 1-2

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...