Effectief Amsterdam verslaat energiek HGC met 4-0

Voor eigen publiek heeft Amsterdam zondagmiddag de topper tegen HGC met 4-0 gewonnen dankzij goals van Justin Reid-Ross (2x), Casper Horn en Mirco Pruyser. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar in de tweede helft nam de ploeg uit de hoofdstad het heft in handen en sprong het uiterst effectief om met de kansen.

In een gelijkopgaand eerste kwart, waarin HGC agressief uit de startblokken schoot, maakten beide ploegen vroeg aanspraak op de openingstreffer. Justin Reid-Ross zag zijn strafcorner gekeerd worden door HGC-doelman Sam van der Ven. Enkele minuten later zag strafcornerspecialist Tristan Algera aan de andere kant zijn inzet eindigen op de schoen van keeper Jan de Wijkerslooth. In de tiende minuut was het wel raak en ging het publiek op de banken. Vanuit de strafcorner sleepte Amsterdammer Reid-Ross de bal spijkerhard achter Van der Ven op de plank.

Direct na de 1-0 leek Amsterdam het heft in handen te nemen en het spel te gaan domineren in het Amsterdamse Bos. Maar HGC herstelde en toonde zich een onverschrokken energieke ploeg met veel aanvalsdrift. In het tweede kwart mocht Algera dan ook aanleggen voor zijn tweede strafcorner van de middag. De keeper van Amsterdam had het nakijken, maar de bal van Algera spatte uiteen op de buitenkant van de paal.

Amsterdamse efficiƫntie

Vier minuten na rust verdubbelde Casper Horn de Amsterdamse voorsprong. Hij smashte in de rebound van een strafcorner van Reid-Ross de bal hard tegen de touwen. HGC-keeper Van der Ven bleef hierna enkele minuten geblesseerd op het veld achter. In de kluts kreeg hij een klap op een nogal ongelukkige plek te verduren, maar hij kon na een korte behandeling van de teamarts verder.

De 2-0 leidde een periode van Amsterdamse dominantie in. Waar het aan bal was, zocht HGC nog wel met lef en snelheid de weg naar voren, maar dat leidde niet tot grote kansen in de cirkel. Vijf minuten voor het verstrijken van het derde kwart profiteerde de thuisploeg van de Wassenaarse aanvalsdrift. Uit een snelle counter van de Hoofdstedelingen volgde een harde voorzet vanaf de linkerkant en die viel ten prooi aan spits Mirco Pruyser.

Met de rug naar de goal nam Pruyser de bal knap aan. Hij controleerde en schoot vanuit de draai hard de 3-0 binnen. Het bleek de mokerslag voor HGC. In het vierde kwart lukte het de Gazellen niet meer om nog grote kansen te creƫren en besliste Reid-Ross het duel door zijn tweede strafcorner van de middag binnen te slaan.