Enorme blijdschap en trots bij Almere na handhaving

Almere heeft zich zondagmiddag in het Amsterdamse Bos gehandhaafd in de Hoofdklasse door het derde en beslissende playout-duel met Hurley te winnen (0-1). Na afloop van het duel spraken we uitgebreid met coach Pasha Gademan, de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd Jonas de Geus en Terrance Pieters. Die laatste moest deze allesbeslissende wedstrijd vanaf de zijlijn toekijken met een hamstringblessure.

Bekijk het interview waarin we inzoomen op: de Almeerse vreugde-explosie die door het Amsterdamse Bos klonk, de toekomst van de club en die van de internationals Terrance Pieters en Jonas de Geus. En hoeveel druk ervoer coach Pasha Gademan tijdens deze beslissende eindfase van zijn eerste seizoen als Hoofdklasse-coach? Je ziet het hierboven!


7 Reacties

 1. slbhk

  💪🔴⚪️💪

 2. rancoburgzorg

  Dat ze het ook zonder een Pieters kunnen geeft wel aan hoe vreselijk sterk de ploeg is. Met een ontketende De Geus voorop.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   oh wat zijn ze sterk tegen een OVK club. Volgend seizoen weer gewoon playouts..

 3. Dirkdejong023

  @luchtisblauwgrasisgroen tja niet elke club kan 6 ton uitgeven en nog steeds 4e eindigen..

 4. luchtisblauwgrasisgroen

  @Dirkdejong023 touche! en Europees kampioen worden met het mooiste hockey ter wereld..

 5. MickH

  @luchtisblauwgrasisgroen Ik vind de teneur van jouw reactie wat jammer. Almere is een club die met beperkte middelen en een fanatiek legioen zich wederom weet te handhaven in de Hoofdklasse. Het is weer eens wat anders en ik ben van mening dat een dergelijke diversiteit goed is voor het hockey in Nederland. Als ik het interview bekijk met coach Gademan, dan zie ik een bevlogen kerel, met hart voor de zaak, zonder poespas. Het is de club, coach, aanhang en zeker ook de stad gegund. Zoveel is daar in de polder niet om voor te juichen:)

 6. luchtisblauwgrasisgroen

  @MickH - ik ben ook blij dat Almere heeft gewonnen, maar het is niet zo dat ze goed hebben gespeeld in de Play-Outs. Met 2 internationals in je gelederen zouden ze een stuk sterker kunnen zijn. Ik ben benieuwd wat Jonas de Geus beslist. Gaat hij naar AHBC of blijft hij?


Wat vind jij? Praat mee...