ABN AMRO Cup: Kampong overtuigend winnaar na 5-0 zege

Landskampioen Kampong heeft zondagmiddag dankzij een duidelijke 5-0 zege op Den Bosch de ABN AMRO Cup gewonnen, het voorbereidingstoernooi van de Hoofdklasse, die volgende week begint. Ondanks het vertrek van drie spitsen blijkt Kampong toch makkelijk te kunnen scoren. 

Het was al snel aanvoerder Sander de Wijn, die na een backhand van Robbert Kemperman Kampong op voorsprong zette. Daarna was het De Wijn die met een goede pass Boet Phijffer vond, die de 2-0 scoorde. Daarna was de finale al snel gespeeld, zeker toen Bjorn Kellerman, Martijn Havenga en weer Phijffer uitliepen naar 5-0. Tussendoor miste Jip Janssen nog een strafbal, dus de score had nog groter kunnen uitpakken. Kampong moet het dit seizoen doen zonder hun spitsen Quirijn Caspers, Constantijn Jonker en Philip Meulenbroek. Wel trok de Utrechtse club onder andere international Derck de Vilder van Pinoké aan.

Kampong-Den Bosch 5-0
Sander de Wijn 1-0
Boet Phijffer 2-0
Bjorn Kellerman 3-0
Martijn Havenga 4-0 (sc)
Boet Phijffer 5-0

Bjorn Kellerman in duel om de bal, in de finale van de ABN AMRO Cup. Foto: Willem Vernes

Derde plaats

Rotterdam heeft zondagmiddag beslag gelegd op de derde plek in de ABN AMRO Cup. De formatie van coach Albert Kees Maneschijn won in een doelpuntrijk duel met 6-5 van Amsterdam. De finale van het voorbereidingstoernooi tussen Kampong en Den Bosch is vanmiddag in Rotterdam om 15.00 uur.

Amsterdam was grote delen van het duel de betere ploeg, leek met een 4-5 voorsprong ook aan het langste eind te trekken, maar in de slotfase sloeg Rotterdam toe. Eerste benutte Jeroen Hertzberger een strafbal, waarna in de slotseconde Thijs van Dam de winnende treffer maakte: 6-5.

In de strijd om plek zeven won Bloemendaal met 4-2 van SCHC. Bloemendaal stond na twee kwarten met 3-1 voor en was ook na de rust de betere ploeg, maar veel treffers leverde dat niet meer op.

Hoofdklasse-promovendus KZ moest bij de ABN AMRO Cup genoegen nemen met de laatste plek. Tegen Pinoké werd met 2-0 verloren. In het spel deed KZ niets onder voor Pinoké, maar uiteindelijk bleken de Steekneuzen scherper in het afronden van kansen.

HGC wint van Oranje-Rood, wordt vijfde

Na de 7-1 afstraffing van Bloemendaal op zaterdag, moest Oranje-Rood zondag op Rotterdam de vijfde plek aan HGC laten. De ploeg van de nieuwe coach Paul van Ass (en aanwinst Seve van Ass) won met 3-2.

Voor HGC maakte Dick Möhlmann de 3-2. Willem Rath en Ashley Jackson waren de andere doelpuntenmakers in Wassenaarse dienst. Voor Oranje-Rood scoorden internationals Mink van der Weerden en Bob de Voogd.

Mink van der Weerden pusht de strafcorner tegen HGC. Foto: Willem Vernes

Uitslagen finaledag ABN AMRO Cup

Bekijk hieronder de uitslagen van de finaledag van de ABN AMRO Cup in Rotterdam.

13.00 uur Rotterdam – Amsterdam 5-6
Bloemendaal – SCHC 4-2
KZ – Pinoké 0-2
15.00 uur Kampong – Den Bosch 5-0
HGC – Oranje-Rood 3-2
Almere – Tilburg 1-7

 


2 Reacties

  1. liesbethderonde

    Rotterdam won met 6-5; niet Amsterdam...

  2. JoostS

    ;-) opmerkzaamheid van kijker en lezer is groter dan die van de redactie


Wat vind jij? Praat mee...