KAMPONG LANDSKAMPIOEN: de wedstrijd updates

Kampong is de nieuwe landskampioen! De Utrechtse club wint twee keer via shoot-outs van Rotterdam de finale. De spelers van Kampong zijn nu de champagne aan het spuiten en met het meegereisde publiek de landstitel aan het vieren. Het is de eerste landstitel voor Kampong sinds 1985.

Harry Martin mist. KAMPONG LANDSKAMPIOEN.

Quirijn Caspers scoort eerste shoot-out 0-1

Dezelfde shoot-out nemers bij beide teams als woensdag. Alleen Jochem Bakker in plaats van Seve van Ass bij Rotterdam.

EINDE WEDSTRIJD. 2-2. WE GAAN WEER SHOOT-OUTS NEMEN. WOENSDAGAVOND WAS HET PAS NA 18 SHOOT-OUTS BESLIST.

’69 Nog een strafcorner voor Rotterdam, vlak voor tijd. Kampong vraagt videoref aan. En het blijft een strafcorner. Hertzberger legt aan, maar Sander de Wijn loopt weer de corner er knap uit.

’61 Nog negen minuten te spelen. Stand nog steeds 2-2. Moeilijk te voorspellen waar dit naartoe gaat. Rotterdam lijkt nu weer aan te dringen, Kampong loert op de counter. Of krijgen we straks weer zenuwslopende shoot-outs?

’54 Sjoerd de Wert zit op de bank met een groene kaart. Verdedigingsfout bij Kampong en Hertzberger maakt er met een push knap 2-2 van!

’51 Rotterdam probeert de gelijkmaker te maken, maar daardoor krijgt Kampong veel ruimte voor de counter.

’45 Kampong krijgt na een videoref hun eerste strafcorner. Martijn Havenga pusht naast de goal. Het blijft 1-2.

’40 Bjorn Kellerman schiet hard op de paal. Daar ontsnapt Rotterdam aan een grotere achterstand.

’37 Constantijn Jonker schiet van dichtbij de 1-2 binnen voor Kampong, na een voorzet van Jip Janssen.

’36 We zijn weer begonnen. Nog 35 minuten!

De kinderen verlaten het veld en we zijn bijna klaar voor de tweede helft. Scheidsrechter Roel van Eert zal zo fluiten voor het signaal om weer te beginnen. Van Eert fluit vandaag zijn laatste Nederlandse wedstrijd ooit. Na de HWL in Johannesburg beëindigt hij zijn carrière.

RUST: Na de 1-1 van Seve van Ass is Rotterdam de iets gevaarlijkere ploeg. Maar de strafbal van Hertzberger werd knap gestopt door Harte. En Van Ass lijkt wat last te hebben van een blessure. Moeilijk te voorspellen hoe dit verder zal lopen. Beide ploegen zijn net als in de eerste wedstrijd aan elkaar gewaagd en kunnen uit het niets scoren.

ER IS GEFLOTEN VOOR HET RUSTSIGNAAL.

’35 Jeroen Hertzberger passeert knap Lars Balk op de achterlijn en lijkt om keeper David Harte te komen ook, maar de mooie actie wordt in de kiem gesmoord door de verdediging van Kampong.

’32 Tweede strafcorner voor Rotterdam. Kampong-verdediger Sander de Wijn – die zelf de oorzaak was van de tweede strafcorner – loopt de corner van Hertzberger als eerste loper eruit.

’25 Bijna een half uur gespeeld en we mogen wel concluderen dat de wedstrijd totaal anders is dan die van woensdagavond, die vooral voorzichtig begon. Mede door de snelle treffer van Kellerman golft het vanaf het begin op en neer en is er veel meer ruimte om aan te vallen dan in de eerste wedstrijd.

’16 David Harte stopt de strafbal mooi van Hertzberger, die hij rechts laag pushte.

’15 Jeroen Hertzberger haalt de eerste strafcorner voor Rotterdam. Na een afschuif op Hertzberger komt de bal bij Sjoerd Gerretsen. Na die inzet (tegen een speler van Kampong) wordt er gefloten voor een strafbal voor Rotterdam. Kampong schakelt de videoref in. Maar het blijft een strafbal.

’13 Quirijn Caspers van Kampong stuit na een actie over de achterlijn op keeper Berend van Eldonk.

‘6 Seve van Ass scoort – terwijl het keihard regent hier in Rotterdam – met een schitterende tip-in de 1-1.

‘1 Ongelofelijk. Oud-Rotterdammer Bjorn Kellerman scoort al binnen een halve minuut de 0-1 voor Kampong met een harde backhand, na een pass van Martijn Havenga.

15:35: Constantijn Jonker van Kampong heeft afgeslagen. De wedstrijd is begonnen. Vanaf nu zullen we het aantal minuten aangeven.

15:32: ‘You’ll never walk alone’ wordt gespeeld. Enthousiast meegezongen door het publiek!

15:31: De spelers komen het veld op, luid toegejuicht en met groen en wit vuurwerk.

15:05: De spelers zijn aan het warmlopen en de tribunes lopen langzaam vol!