Floris Wortelboer maakt overstap van Den Bosch naar Bloemendaal

Floris Wortelboer maakt met ingang van het nieuwe seizoen de overstap naar Bloemendaal. De middenvelder (20), die in december het wereldkampioenschap met Jong-Oranje in India speelde, komt over van Den Bosch. Momenteel maakt hij deel uit van de Oranje-selectie van Max Caldas voor de aankomende World Hockey League in Londen. Voor zijn twee jaar bij Den Bosch speelde Wortelboer voor Push en Teteringen.

Wortelboer: ‘Ik verheug me om bij Bloemendaal te spelen. Het is een volgende stap in mijn ontwikkeling. Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Den Bosch maar de overstap geeft me een heel goed gevoel. Spelen en trainen op topniveau is iets waar je heel veel van leert.’

De international studeert aan de Johan Cruyff Academy in Amsterdam en zal daar binnenkort ook gaan wonen, meldt het persbericht van Bloemendaal. Hij hoopt een goede bijdrage aan het team van Michel van den Heuvel te kunnen leveren en structureel iets toe te kunnen voegen.

Derde nieuwe speler

Na Xavi Lleonart Blanco en Tim Swaen is Floris Wortelboer de derde nieuwe speler voor Bloemendaal komend seizoen. Wouter Jolie en Rogier Hofman namen afscheid van de Mussen. Ook Daniel Beale en Blake Govers keren vanwege verplichtingen voor het nationale Australische team niet terug naar ’t Kopje.

Bekijk hier het complete transferoverzicht van de Hoofdklasse Heren voor het seizoen 2017/2018.


1 Reactie

  1. timoboers

    Blijft wel lekker ventje


Wat vind jij? Praat mee...