Floris Wortelboer sneller terug dan verwacht

De speler met de grootste glimlach van de Oosterplas was zondag met afstand international Floris Wortelboer. De powerspeler van Bloemendaal maakte in de wedstrijd tegen zijn oude club Den Bosch sneller dan verwacht zijn rentree, nadat zijn schouder uit de kom was gegaan.

Met een actie aan zijn geliefde rechterkant, tussen meerdere Bossche spelers in, liet Wortelboer meteen zien dat hij weer terug is aan het front en ook weer duels durft aan te gaan. Na de wedstrijd straalde hij dan ook van oor tot oor, bij de club waar hij nog steeds geliefd is als oud-speler. Iedereen wist hem te vinden voor een schouderklopje, hoewel het klopje op de schouder misschien zachter was dan normaal. Want het was die linkerschouder die in de wedstrijd tegen Tilburg op 23 september uit de kom schoot.

Uiteraard zorgde dat even voor paniek. ‘Het was even schrikken, ik dacht gelijk aan het WK in India. Maar het ziet er nu goed uit’, zei Wortelboer na de wedstrijd. ‘Max (Caldas) weet natuurlijk wat-ie aan me heeft, maar hij weet in ieder geval dat ik ook echt fit ben.’

Floris Wortelboer weer in volle sprint tegen Den Bosch (1-4 zege). Foto: Koen Suyk

‘De schouder voelt goed en sterk’

Vorige week maandag was de flankspeler nog in z’n eentje in Arnhem rondjes aan het rennen, terwijl de rest van het Nederlands elftal met elkaar partijtjes speelde op hockeyclub Upward. Maar een paar dagen later mocht Wortelboer op vrijdag bij zijn club Bloemendaal weer meetrainen met de groep.

‘Het was afwachten hoe mijn lichaam zou reageren. Het ging goed, ik had geen reactie in mijn schouder. Toen dacht ik: waarom zou ik niet al spelen tegen Den Bosch? Uiteraard met de toestemming van artsen en fysiotherapeuten. Ik had zelf ingezet om de laatste competitiewedstrijd mee te doen, dus wat dat betreft is het iets sneller gegaan. Maar de schouder voelt goed en sterk. Omdat ik geen pijn heb, durfde ik ook weer duels te spelen. Ik heb veel getraind en daardoor kon ik ook sneller terugkomen.’


1 Reactie

  1. frank-hagemans

    Topspeler. Jammer, dat je bij de HC bent vertrokken.


Wat vind jij? Praat mee...