Spannende topper der titelfavorieten eindigt zonder winnaar

De topper tussen Kampong en Bloemendaal was razend spannend, maar kende geen winnaar. Op de Klapperboom eindigde een boeiend gevecht tussen de twee torenhoge titelfavorieten in 2-2.

Beide ploegen begonnen ietwat gehavend aan de topper. Zo trad Bloemendaal aan zonder de zieke Floris Wortelboer en de geblesseerde Jorrit Croon. Bij de thuisploeg ontbraken onder meer Silas Lageman en Ties Ceulemans. Laatstgenoemde brak afgelopen vrijdag tegen Pinoké (4-5 winst) zijn pink.

Sterk begin Kampong

Kampong begon sterk aan de clash met landskampioen Bloemendaal. Het Utrechtse gevaar kwam voornamelijk van Terrance Pieters, die met name in het eerste kwart aardig op dreef was. De aanvaller, dit seizoen al goed voor twee assists, zorgde voor het eerste wapenfeit op de Klapperboom. Pieters onderschepte de bal bij Bloemendaal-verdediger Tim Swaen op het middenveld, liep de cirkel binnen, maar schoot zijn backhand over.

Florian Fuchs (rechts) van Bloemendaal in duel met Kampong-aanvoerder Sander de Wijn. Foto: Koen Suyk

Niet lang daarna was zijn tweede schot wel tussen de palen, maar keeper Maurits Visser stond vooralsnog het eerste officiële doelpunt van Pieters bij Kampong in de weg. Lang treurde Pieters niet om zijn gemiste kans: nog geen minuut later legde hij de bal panklaar voor Boet Phijffer, maar de harde voorzet van Pieters voor het Bloemendaalse doel stuiterde over de stick van Phijffer. Jasper Luijkx schoot wel met scherp: een hard schot was keeper Visser te machtig: 1-0.

Het tweede kwart was al een stuk gelijkwaardiger op de Klapperboom. Bjorn Kellerman verzuimde Kampong op 2-0 te zetten, aan de overkant zorgde Martijn van Grimbergen voor het eerste gevaar namens de landskampioen. De aanvaller wipte de bal op en probeerde Kampong-keeper David Harte te verrassen met een soort honkbalslag. De fraaie poging ging echter over.

Jip Janssen naar het ziekenhuis

Jip Janssen haalde bij Kampong de rust niet. De verdediger hield Roel Bovendeert van scoren af, maar werd daarbij hard geraakt aan zijn hoofd. De strafcornerspecialist reed in de rust naar het ziekenhuis om zijn wenkbrauw te laten hechten.

Kampong-verdediger Jip Janssen haalde het einde van de eerste helft niet. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis. Foto: Koen Suyk

Op dat moment maakten de bezoekers de gelijkmaker. Van Grimbergen ving een afvallende bal op en schoot onberispelijk raak: 1-1. Het is alweer de tweede goal van het seizoen van de van Klein Zwitserland overgekomen aanvaller.

Afgekeurde goal Kellerman

Pas in het derde kwart kreeg Kampong de eerste strafcorner van de wedstrijd, afgedwongen door Pieters. De push van Martijn Havenga werd goed uitgelopen door Bloemendaal-aanvoerder Glenn Schuurman. Kellerman leek tegen het einde van het derde kwart de 2-1 te maken, maar zijn backhandschot werd afgekeurd. De aanvaller van Kampong zou de bal met de bolle kant van de stick hebben geraakt. Uit de tegenstoot was Bloemendaal er razendsnel uit en maakte Roel Bovendeert de 1-2.

Terrance Pieters jaagt op Oliver Polkamp van Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten, al kreeg Bovendeert een reuzekans om zijn tweede van de middag te maken. De defensie van Kampong blunderde achterin, maar keeper David Harte hield stand. Niet lang daarna haalde Pieters de tweede strafcorner binnen voor Kampong. De aanvaller reageerde vervolgens attent op de rebound en maakte eindelijk het doelpunt waar hij zo lang naar op zoek was: 2-2.

In de slotfase gingen beide ploegen vol voor de winst en werden de ruimtes tussen de linies steeds groter. Florian Fuchs kreeg vijf minuten voor tijd de kans op de winnende treffer, maar keeper Harte liet zich niet verrassen in de korte hoek. Kellerman probeerde hetzelfde kunstje twee minuten later, maar ook Visser hield het schot in de korte hoek tegen. Ook de derde strafcorner van de wedstrijd – Bloemendaal kreeg er geen één – ging er niet in voor Kampong.