Genietende Lucas Judge kijkt uit naar ‘kwartfinale’ tegen Kampong

Lucas Judge vatte de wedstrijd tussen Amsterdam en Oranje-Rood na de wedstrijd goed samen. ‘Alles zat erin’, zei de coach in Eindhovense dienst. De heren van beide partijen lieten zich inderdaad van hun beste kant zien, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met 3-3. Volgende week tegen Kampong kan Oranje-Rood bij winst play-offs veilig stellen.

Over de remise van zondag was oefenmeester Judge best tevreden. ‘Terecht’, noemde hij de uitslag zelfs. Opvallend, want in de laatste minuut vuurde Mink van der Weerden een strafcorner op het doel, die Klaas Vermeulen redde op de lijn. Met zijn voet, vonden alle OR-spelers. Met zijn stick, meende de arbitrage en kende geen strafbal toe.

En dus bleef het 3-3, waardoor Kampong, dat won van HGC, Oranje-Rood voorbijstreeft op de ranglijst en nu die zo begeerde vierde plek bezit. Het verschil is één punt in het voordeel van de Utrechters. Volgende week treffen de ploegen elkaar in een directe strijd om het vierde en laatste play-offticket.

‘Het idee dat een gelijkspel genoeg is, verstoort onze focus’

Waar zijn spelers na het duel nog wat na mopperden over die gemiste kans om het duel te winnen, toonde Judge zich vrolijk en ontspannen. ‘Iedereen zegt dat als we vandaag hadden gewonnen, we dan volgende week tegen Kampong voldoende hadden gehad aan een gelijkspel. Dat is flauwekul. Alsof je de wedstrijd ingaat met het idee, we willen dat het 0-0 of 1-1 wordt. Kampong werkt daar natuurlijk niet aan mee. Het idee dat een gelijkspel genoeg is, verstoort onze focus. We willen gewoon elke wedstrijd winnen.’

In de herhaling van de EHL-achtste finale had Oranje-Rood in de eerste helft de beste papieren voor de zege. De Pakistaan Rizwan Muhammad tekende op aangeven van Jaïr van der Horst voor de 0-1 en de Argentijn Agustin Mazzilli verdubbelde die score nadat de Amsterdamse verdedigers opzichtig in de fout gingen bij het uitverdedigen. Vlak voor rust schoot Justin Reid-Ross zijn eerste strafcornerpoging, eerder had Boris Burkhardt al mogen aanleggen, kiezelhard in de kruising: 1-2.

Een inzet van Justin Reid-Ross gaat maar net over het doel van Pirmin Blaak (c) Koen Suyk

Kopbal van Rashid

Na de pauze zetten de Noord-Hollanders de opmars voort. Reid-Ross maakte zijn tweede uit een strafbal, die werd toegekend toen de andere Pakistaan in Eindhovense dienst Rashid Mehmood een strafcornerinzet van Jan-Willem Buissant op zijn gezichtsmasker kreeg. Rashid liet niet merken dat hij de bal op zijn lichaam kreeg, in de hoop dat de arbiters het hadden gemist en geen strafbal zouden toekennen. ‘Heel bijzonder dat hij gewoon wegloopt alsof er niks aan de hand was’, reageerde oud-international Judge lachend op de actie van zijn flinke verdediger. ‘Als zoiets bij mij zou gebeuren, dan val ik gewoon neer, hoor.’ Daarna weer serieus: ‘We moeten nog maar even aankijken hoe dat later vandaag met Rashids hoofdpijn gaat. Ik denk als hij voor het slapen toch wel wat last heeft.’

Oranje-Rood-speler Rashid met een grote pleister op zijn voorhoofd (c) Koen Suyk

 

Amsterdam stopte niet na de gelijkmaker. Billy Bakker zette een actie in en vond voor het doel van Pirmin Blaak de vrijgekomen Burkhardt, die de thuisploeg op een voorsprong zette: 3-2. Dat vonden de bezoekers wel voldoende en namen het initiatief weer over.

Van der Weerden weergaloos

De mooiste treffer van de middag was die van Van der Weerden. De verdediger liet deze seizoenshelft al vaker zien lekker in zijn vel te zitten, maar de manier waarop hij de 3-3 maakte, kenden we nog niet  van hem. Vanaf de rechterzijlijn binnen het Amsterdamse 23-metergebied zette de international het op een lopen, passeerde de gehele hoofdstedelijke defensie en rondde met zijn backhand af in de verre hoek. Weergaloos.

Mink van der Weerden (c) Koen Suyk

 

Tot de 3-4 kwam het echter dus niet. Voor Oranje-Rood komt het nu aan op de allerlaatste competitiewedstrijd tegen Kampong. ‘We hielden er al rekening mee dat Kampong zou winnen van HGC. Ze moesten wel. Volgende week spelen we dus eigenlijk de kwartfinale van de play-offs’, vertelde Judge met een twinkeling in zijn ogen.

De coach geniet zichtbaar van zijn eerste baan als eindverantwoordelijke. In zijn eerste seizoen gebeurt in ieder geval genoeg, net als in de wedstrijd van zondag. ‘Ik vind het prachtig dat we volgende week weer zo’n wedstrijd mogen spelen. Natuurlijk was het comfortabel al geplaatst te zijn voor de play-offs, maar ik heb veel vertrouwen in mijn team. Wij hebben veel ervaring met dit soort wedstrijden.’

Judge coacht zijn ploeg terwijl Rashid behandeld wordt aan een hoofdwond (c) Koen Suyk

 

 


Wat vind jij? Praat mee...