Getoeter op de snelweg voor debuut Qui Vive in Hoofdklasse

Niels van Straaten maakte afgelopen zomer de overstap van hdm naar Qui Vive om eindelijk eens in de Hoofdklasse te kunnen spelen. De Nederlandse international van Frankrijk, die de Olympische Spelen van Tokyo hoopt te halen, mocht met zijn nieuwe ploeg meteen aantreden tegen titelverdediger Oranje-Rood. Hij verloor, met 4-1.

Al sinds de promotie van afgelopen seizoen keek het minuscule dorpje De Kwakel uit naar deze dag, waarop Qui Vive ging debuteren in de Hoofdklasse. ‘Ik heb een paar keer meegemaakt dat ik met mijn Qui Vive-autootje op de snelweg reed en dat mensen aan het toeteren waren. Sommigen deden zelfs hun raam open. Dan riepen ze: succes, we zijn erbij!’ lacht Van Straaten. ‘Het leeft echt op de club. Je ziet het ook aan de mensen die vanuit De Kwakel naar Eindhoven zijn meegereisd. Dat zijn er heel veel. Het was ook mooi dat het publiek van Oranje-Rood voor ons applaudisseerde.’

Prachtig doelpunt Qui Vive

Voor een verrassing kon Qui Vive bij het debuut niet zorgen. Oranje-Rood bleek in Eindhoven pal naast het nieuwe clubhuis een klasse beter dan de nieuwkomer. Vooral Bob de Voogd was een ware plaag; hij scoorde 3 keer. Wel maakte Wouter Haremaker de allereerste treffer van Qui Vive in de Hoofdklasse. En wat voor één. Eén die absoluut die het terugkijken waard is. Vanuit de lucht verschalkte hij keeper Pirmin Blaak.

Van Straaten: ‘We wisten dat het een zware pot zou worden. Ik denk dat we met 2-1 of 3-1 blij waren geweest, maar 4-1 is misschien net 1 goaltje te veel. Overall mogen we best tevreden zijn met een wedstrijd tegen zo’n sterke ploeg. Als we zo doorgaan, kunnen we zeker punten pakken tegen de mindere tegenstanders.’Niels van Straaten-KNHB-WV

Niels van Straaten in actie (foto: KNHB/Willem Vernes)

Nieuw, in een hechte groep

De selectie die vorig seizoen naar de Hoofdklasse promoveerde, is grotendeels hetzelfde gebleven. Alleen Van Straaten en Jelle Westendorp (Nijmegen) zijn nieuwelingen. Zij zijn terechtgekomen in een hechte groep, die vorig seizoen een unieke prestatie heeft geleverd. Een prestatie waar zij zelf geen onderdeel van geweest zijn. Is het dan niet lastig om in zo’n hechte groep binnen te komen?

‘Ze hebben inderdaad besloten om het te doen met de jongens die vorig jaar keihard voor de promotie gewerkt hebben. Wat dat betreft was het best pittig om erbij te komen. Voor mij was vorig jaar juist een vervelend jaar. Ik wilde het liefst met hdm de Hoofdklasse in, maar we grepen op de laatste dag naast promotie. Ik wil de Hoofdklasse gewoon een keer meemaken en ook vanuit mijn internationale ambities denk ik dat het alleen maar beter is dat ik deze stap gemaakt heb’, zegt Van Straaten, die een Franse moeder en een dubbelpaspoort heeft.

‘Het is mijn droom om een Olympische Spelen te halen en daar is deze stap onderdeel van.’

Oranje-Rood – Qui Vive 4-1 (2-1)

‘5 Bob de Voogd 1-0
’16 Wouter Haremaker 1-1
’32 Bob de Voogd 2-1
’39 Bob de Voogd 3-1
’70 Gijs van Merriënboer 4-1 (sc)

_WV_0140

(foto: KNHB/Willem Vernes)

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...