Heerlijk gevecht tussen Pinoké en Rotterdam eindigt in 2-2

Rotterdam is het door een 2-2 gelijkspel tegen Pinoké nog niet gelukt een playoff-ticket te bemachtigen. Pinoké baalde vooral van het resultaat, omdat het nu in de achtervolging moet op Den Bosch.

De eerste minuten van de wedstrijd was Rotterdam de bovenliggende partij. Meteen haalde de ploeg van Albert Kees Manenschijn een strafcorner. De sleeppush van Jeroen Hertzberger werd eruit gelopen.

Vervolgens waren de grootste kansen in het eerste kwart voor Pinoké. Tot twee keer toe vuurde Sébastien Dockier een schot op doel af. Halverwege het eerste kwart raakte een schot van de Steekneuzen de buitenkant van de paal.

Uiteindelijk was het Jannis van Hattum die met een knappe actie over de achterlijn teamgenoot Niklas Wellen wist te bereiken, die vrij stond en de 1-0 binnenschoot. Dat was in de zeventiende minuut. Het tweede kwart was een gevecht tussen twee gelijkwaardige ploegen, die weinig kansen weggaven. Aan het eind had Dennis Warmerdam de 2-0 op zijn stick, maar hij stuitte op Rotterdam-keeper Derk Meijer.

Pinoké is op een 1-0 voorsprong gekomen. Foto: Koen Suyk

Heerlijke wedstrijd

Nadat Rotterdam via Jeroen Hertzberger een strafcorner niet verzilverde, was het Pinoké dat de 2-0 had moeten maken. Van dichtbij sloeg Joppe Stappenbelt over. Aan de andere kant tipte Guus Jansen de 1-1 binnen. Het werd een heerlijke wedstrijd. Aan het eind van het derde kwart haalde Pinoké een strafcorner. De sleeppush van Alexander Hendrickx was hard, maar keeper Derk Meijer kreeg er zijn handschoen tegen.

Halverwege het vierde kwart kwam het gevecht tot een hoogtepunt. Eerste sleepte Alexander Hendrickx een strafcorner steenhard binnen, de 2-1 voor Pinoké. Even later nam Rotterdam een strafcorner en was het Tristan Algera die de 2-2 binnensleepte. Het waren prachtige minuten om naar te kijken. Toen Algera even later weer een push afvuurde, bracht keeper Hidde Brink met een duik redding.

Twee minuten voor tijd had Dennis Warmerdam de 3-2 kunnen scoren, maar hij nam de bal niet goed aan, waardoor die over de achterlijn rolde. Op het einde mocht Rotterdam nog een strafcorner nemen, toen het eindsignaal al had geklonken. Een doelpunt had een ticket voor de play-offs opgeleverd. Maar de sleeppush van Algera ging naast en de wedstrijd was voorbij.