Glenn Turner wegens privéomstandigheden vertrokken bij Rotterdam

Rotterdam kan de rest van het seizoen geen beroep meer doen op Glenn Turner. Dat meldt AD/Rotterdams Dagblad. De voormalig Australisch international, die afgelopen zomer naar Rotterdam kwam, keerde vorige week terug naar zijn vaderland vanwege privéomstandigheden.

Omdat de 34-jarige aanvaller geen doorlopend contract heeft bij de huidige nummer zeven van de Hoofdklasse zal hij ook volgend seizoen niet meer terugkeren bij de havenstedelingen.

Ook gestopt als international

Turner maakte deze week ook bekend te stoppen als international van Australië. Hij speelde overigens ook al drie jaar geen interlands voor de Kookaburras, maar kan bogen op een schitterend CV. Hij maakte deel uit van de succesvolle Kookaburras, waarmee hij in 2010 en 2014 wereldkampioen werd. Daarnaast won Turner brons op de Olympische Spelen van 2012 en veroverde hij onder meer twee keer de Champions Trophy. Turner speelde 136 keer voor de Australische ploeg en maakte 96 doelpunten.

Rotterdam moet het dus vanavond al meteen stellen zonder de aanvaller. De ploeg speelt in het dubbelweekend vrijdagavond tegen Almere en bezoekt zondag Klein Zwitserland. De havenstedelingen hebben zes punten minder dan Oranje-Rood, dat op een vierde plek staat. De ploeg van Albert Kees Manenschijn zal er alles aan moeten doen om in de race te blijven voor een ticket voor de play-offs. Afgelopen seizoen liepen de Rotterdammers de play-offs mis, een jaar nadat de ploeg de finale haalde waarin werd verloren van Kampong.


Wat vind jij? Praat mee...