Gonzalo Peillat blijft bescheiden na hattrick tegen Hurley

Met 3 benutte strafcorners in de tweede helft was de Argentijn Gonzalo Peillat goud waard voor zijn ploeg. Na gelijke spelen tegen Kampong en Amsterdam, en een nederlaag tegen Rotterdam, werd het tijd voor HGC om weer eens de volle buit binnen te slepen. Dankzij Peillat gebeurde dat tegen Hurley.

In de eerste helft leidde de Amsterdamse ploeg nog comfortabel met 3-1, maar mede door de doeltreffendheid van Peillat keerde na rust het tij voor HGC. ‘In de eerste helft speelden we niet zo goed. We wisten van tevoren dat Hurley een taaie ploeg heeft, dat vorige week nog te sterk was voor Rotterdam.’

Als team

Het is opvallend hoe bescheiden het Wassenaarse strafcornerkanon is: ‘In de tweede helft benutten we – als team en niet ik alleen – een paar strafcorners. We weten dat dit een belangrijk wapen is en dat we daarmee veel kunnen scoren. Vandaag gebeurde dat na rust en daar zijn we heel trots op.’

Teller op 9

De teller van Peillat staat dit seizoen na 5 wedstrijden alweer op 9 doelpunten. Vorig seizoen trof hij in totaal 27 keer doel: ‘Natuurlijk ben ik blij dat ik met mijn doelpunten belangrijk kan zijn voor het team.’

Nooit opgeven

Maar Peillat zegt dat het niet alleen aan de strafcorners te danken is: ‘We scoorden ook een paar goeie velddoelpunten vandaag. Dat is prettig, want dat ging dit seizoen nog niet zo goed. Een ander positief punt is dat we nooit opgeven. Net als tegen Stichtse knokten we ons vandaag terug na een achterstand.’

‘Really shit’

‘In het begin van het seizoen hebben we meteen veel lastige wedstrijden gehad. Als we vandaag zouden verliezen, dan zou dat ‘really shit’ zijn. Gelukkig gaan we dankzij deze overwinning nu de goede kant op. Het is ons doel om de play-offs te halen, maar we bekijken het stap voor stap. We weten nu dat we tot grote dingen in staat zijn.’